Són 75 les candidatures que han complert amb un dels requisits del procés electoral en presentar-se davant les juntes electorals provincials. Després que aquest dissabte, 30 de setembre, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat les candidatures presentades, comença el termini previst per detectar i corregir les possibles irregularitats. Finalment, el 6 d'octubre el DOGC donarà a conèixer les candidatures ja proclamades.

Des de dissabte passat, 23 de setembre, i fins al dijous, 28 de setembre, les diferents formacions polítiques van presentar les seves candidatures davant les juntes electorals provincials. En total, s’han presentat 75 candidatures, 20 a Barcelona, 19 a Girona i Tarragona, i 17 a Lleida.

El procés administratiu de presentació de candidatures a les eleccions al Parlament culminarà el 6 d’octubre vinent amb la publicació de les candidatures proclamades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Abans, però, s’ha de superar el termini per detectar i corregir les possibles irregularitats. De fet, el dilluns, 2 d’octubre, les juntes electorals provincials comunicaran als representants les irregularitats detectades, els quals disposaran de 48 hores per corregir-les. El dia següent, dijous, 5 d’octubre, les mateixes juntes electorals provincials proclamaran les candidatures oficials, que es publicaran al DOGC el dia següent. Tot i això, les candidatures excloses, disconformes amb la decisió dels òrgans competents, podran presentar un recurs davant l’òrgan contenciós administratiu competent durant el 7 i 8 d’octubre, que es resoldrà durant els dos dies següents. Les candidatures excloses també tenen el dret de sol·licitar el procediment d’empara davant el Tribunal Constitucional en el termini de dos dies. Aquest òrgan haurà de comunicar la seva resolució en els tres dies següents (com a màxim, el 15 d’octubre).

Respecte a les coalicions, són sis les que van comunicar a la junta electoral provincial competent i/o a la junta electoral central la constitució com a coalicions per concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya. Es tracta del Partit dels Socialistes de Catalunya-Ciutadans pel Canvi; Els Verds-Ecologistes i Verds de Catalunya; Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa; Plataforma Adelante Cataluña (integrada per Alternativa Española i Democracia Nacional); Partit Comunista del Poble de Catalunya-Nosaltres Som, i Españoles Bajo el Separatismo (formada pel Frente Democrático Español i España 2000).