Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) acull aquest dissabte, 7 d'abril, una "Jornada de motor i medi ambient" on es reflexionarà sobre la preservació del medi, la pràctica del trial i els usos del territori. La jornada s'emmarca en els "3 Dies Trial Santigosa" (3DTS) i comptarà, entre d'altres, amb la intervenció del director general d'Administració Local, Carles Bassaganya, que parlarà de la implicació del món local en la pràctica de l'esport en el medi natural. Durant la jornada es presentarà l'estudi que es durà terme al llarg d'un any per conèixer els efectes que té la pràctica del trial en el medi natural.
L'ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, la Fundació Eca-Global i Moto Club Abadesses han organitzat aquesta jornada que es proposa exposar i debatre tots els punts de vista possibles i aportar solucions a la pràctica del trial al nostre país. Per això, hi participaran ponents dels diferents àmbits implicats, entre els qual s'inclou el departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya; la Federació Motociclista de Catalunya; l'Associació de Fabricants de Motos de Muntanya; la Fundació Territori i Paisatge de Caixa de Catalunya i la Fundació ECA Global.

Presentació d'un projecte pioner

Durant la jornada, es presentarà el projecte "Estudi de l'efecte sobre el medi natural degut a la pràctica del trial en l'àrea destinada al lleure i l'esport de Sant Joan de les Abadesses". Aquest projecte, dirigit per Martí Boada, és fruit d'un conveni entre la Fundació ECA Global i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té com a objectiu estudiar a fons i durant un any l'efecte que té la pràctica del Trial sobre el medi natural en aquesta àrea de Sant Joan de les Abadesses. La presentació del projecte anirà a càrrec de la biòloga Anna Zahonero.

La jornada se celebrarà just en acabar la segona jornada del trial, a les 17.30 hores, a la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. Seguidament s'organitzarà també un sopar cololoqui sobre el mateix tema al Restaurant la Ruta del Ferro.