La Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, juntament amb la Casa de la Generalitat de Perpinyà, participaran aquest cap de setmana en el Fòrum d'Associacions organitzat per l'Ajuntament de Perpinyà. La novetat d'enguany és la presentació de les prestacions específiques del portal de Xarxanet (portal de l'associacionisme i el voluntariat) destinat a la Catalunya Nord.

Continuant la relació establerta en els darrers tres anys en matèria d’associacionisme i voluntariat entre la Generalitat de Catalunya i les administracions i entitats de la Catalunya Nord, aquest cap de setmana la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Publiques,  juntament amb la Casa de la Generalitat de Perpinyà, participa en el Fòrum d’Associacions organitzat per l’Ajuntament de Perpinyà.

La inauguració del XV Fòrum d’Associacions de Perpinyà anirà a càrrec de l’alcalde de Perpinyà, Joan Pau Alduy, el director general d’Acció Comunitària del Departament de Governació i Administracions Públiques, Xavier Garriga, i el director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Jordi Fernández. Així mateix, i per primera vegada, també participarà una representació de directius del FC Barcelona.

El XV Fòrum d’entitats de Perpinyà aplega estands de més de 250 entitats i suposa la trobada del món de l’associacionisme més important de la Catalunya Nord. Enguany és el tercer any consecutiu que la Generalitat disposa d’un estand en aquest Fòrum i, com a novetat, es presentaran les prestacions específiques del portal de Xarxanet  (portal de l’associacionisme i el voluntariat) destinat a la Catalunya Nord, inaugurat el passat 30 de setembre.

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Governació i Administracions Publiques, ha demanat la participació de les següents entitats: FAVIBC, FOCAGG, ADFUCC, Federació de Cors de Clavé, IWITH, Associació Voluntaris 2000, Federació Catalana de Voluntariat Social, Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital de Calella i la Fundació Pere Tarrés. Les quinze entitats significatives del món associatiu català que convida la Generalitat es completen amb les sol•licitades des de la Casa de la Generalitat a Perpinyà: Taula de Comunicació, Federació Catalana de Bitlles i Bowling, Barcelona Voluntària, Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Casal d’Arrià i Amics de la Unesco.

El Departament de Governació i Administracions Publiques ha convidat, com a entitat de cultura popular, l’associació el Golafre, perquè dugui a terme una actuació pels carrers de Perpinyà i dues actuacions dins del Fòrum Associacions de Perpinyà.

La presència de la Generalitat i de les 15 entitats sud-catalanes té com a objectiu aprofundir en el coneixement mutu i el treball en comú entre les administracions i les entitats d’una banda i altra dels Pirineus.