El departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya ha fet pública la convocatòria de subvencions per a treballs de recerca sobre Administració pública de l’any 2006. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicava ahir, dimecres 21 de juny, les bases per a la concessió de subvencions que organitza l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. El seu objectiu és l’estudi i la difusió de les matèries i tècniques d’administració per tal d’augmentar la qualitat dels serveis.
Aquest ajut s’endinsa en el marc del Pla de recerca i innovació de Catalunya 2005-2008 que tracta de situar Catalunya en una posició avançada a Europa en el sistema de recerca i innovació. Les subvencions suposen un import màxim de 78.000 euros, a càrrec dels pressupostos del 2006 i 2007. La primera línia d’ajut, amb un import mínim de 5.000 euros i un màxim de 12.000, està destinada a doctors. La segona línia està dirigida als llicenciats i, en aquest cas, la quantitat és d’un màxim de 3.000 euros per subvenció.
La gestió pública, el dret públic, l’organització administrativa, l’economia del sector públic i la funció pública, són els temes principals per aquesta convocatòria que tracta d’obtenir nous resultats, tant en el camp teòric com en la seva pràctica. En concret, els treballs de recerca han de versar sobre els canvis en les organitzacions públiques per adaptar-se a les necessitats de l’entorn social, econòmic i polític. La llengua catalana és un requisit, juntament, amb el format d’entrega. Els treballs han de presentar-se en paper i en suport informàtic, a més d’adjuntar un resum de 300 a 400 paraules.
Un cop publicada la aprovació de les bases en el DOGC, els interessats disposen de vint dies naturals per a presentar les seves sol•licituds. Respecte al lliurament dels treballs el període és de nou mesos a comptar des de la data d’acceptació de la subvenció en el cas dels doctors, i de cinc mesos per als llicenciats.
El jurat avaluarà els treballs per a ambdues línies segons l’interès i novetat del projecte en el marc del Pla de recerca i innovació de Catalunya 2005-2008, a més de les perspectives de millora i avanç que presenti el projecte. L’aplicabilitat dels resultats, així com la pròpia viabilitat són dos factors més a tenir en compte. La comissió d’avaluació resoldrà la convocatòria en el termini màxim de tres mesos des de la data d’acabament del termini de presentació de sol•licituds. D’altra banda, el Servei de Recerca, Documentació i Publicacions de l’Escola d’Administració Pública serà l’encarregat de fer el seguiment dels projectes seleccionats.