El Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat ajuda diversos municipis de les comarques del Camp de Tarragona a palliar els efectes de la sequera amb ajuts extraordinaris per a obres d’infraestructura en captació i distribució d’aigua.

La forta sequera que pateix el país aquest any ha fet que diversos municipis s’hagin preocupat d’adequar les seves infraestructures municipals de captació i distribució d’aigua potable.

L’Ordre 376/2002 del Departament de Governació i Administracions Públiques preveu, a través del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), ajuts per a actuacions derivades de situacions excepcionals que afectin serveis municipals. A la seva empara, diversos ajuntaments s’han adreçat al Departament de Governació per sol•licitar ajuda en l’adequació de les seves instal•lacions actuals.

A la comarca del Priorat, a causa dels problemes derivats de l’alt nivell de manganès de l’aigua provinent de la mancomunitat Topograpo, s’ajudarà els ajuntaments de Poboleda i Gratallops a fer front a les inversions necessàries per adaptar les seves instal•lacions actuals, concretament amb 33.100 € i 28.700 €, respectivament.

Pel que fa al Tarragonès, s’atorgarà una subvenció a l’Ajuntament de Vespella de Gaià per tal d’instal•lar l’equipament electromecànic d’un pou que ha de subministrar aigua a Vespella, Masos de Vespella i Sant  Miquel. L’ajut serà de 33.700 €.

A la Conca de Barberà, el Departament col•laborarà en la portada de la línia elèctrica a dos nous pous que subministraran aigua al municipi de Vilaverd, amb l’atorgament de 30.000 €; en la instal•lació de l’equip de cloració automatitzada al municipi de Vallclara, amb l’aportació de 8.200 €, i en la portada d’aigua des d’una nova captació fins al dipòsit municipal de Sarral, amb un  ajut de 50.300 €.

D’altra banda, a l’Alt Camp es destinarà una subvenció de 38.100 € per a l’actuació que és previst realitzar per a la portada d’aigua al municipi del Rourell.