El director de l\'Escola d\'Administració Pública de Catalunya i professor titular de Dret administratiu, Juli Ponce, ha ofert avui la conferència "L'avaluació de la qualitat de les normes jurídiques" on ha destacat la importància de la creació de noves línies de recerca i innovació dedicades a avaluar l'impacte econòmic i personal que genera l'aplicació de les normes. Aquesta ponència forma part del curs Avaluació de polítiques públiques: el cas de les polítiques d'ocupació de la Universitat Internacional d'Andalusia

En la seva conferència, el director de l\'Escola d\'Administració Pública de Catalunya i professor titular de Dret administratiu, Juli Ponce, ha remarcat la importància d’establir noves línies de recerca i innovació dedicades a l’avaluació de l’impacte econòmic, administratiu i personal que pot tenir l’aplicació de les normes. En aquest sentit, Ponce ha destacat que “les despeses que genera l’aplicació normativa poden arribar a suposar el 5% del producte interior brut d’un país”.

Estructurada a partir d’un conjunt de preguntes i respostes bàsiques, el nucli de conferència ha posat especial èmfasi en les normes de l’àmbit de l’ocupació i el director de l’EAPC ha volgut recordar l’existència d’alguns estudis europeus on es relaciona l’excés de regulació normativa amb la pèrdua de llocs de feina.

Dins l’àmbit estatal, Ponce ha valorat positivament la creació de l’Agència d’avaluació de la qualitat del serveis i les polítiques públiques, inclosa en la nova Llei d’Agències, aprovada al juliol, i que entrarà en funcionament l’any vinent.

Tot i la manca general d’unitats que es dediquin a l’avaluació de l’impacte de l’aplicació normativa, Ponce ha subratllat les tasques de modernització que s’estan portant a terme en aquest sentit  des de la Direcció general d’Innovació i Organització de l’Administració i l\'Escola d\'Administració Pública de Catalunya.

El curs Avaluació de polítiques públiques: el cas de les polítiques de treball que ha organitzat la Universitat Internacional d’Andalusia s’adreça a titulats universitaris i responsables de l’administració interessats en la gestió pública.  La durada d’aquest curs que finalitzarà el 22 de setembre és de 30 hores.