El conseller de Governació i Administracions Públiques, Xavier Sabaté, ha destacat avui les diferents iniciatives que ha posat en marxa el Govern en aquesta legislatura per fer front als problemes en matèria d'urbanisme i habitatge. Sabaté, que ha inaugurat les Jornades sobre Dret Urbanístic i Dret a l'Habitatge que se celebren fins demà a l'Escola d'Administració Pública a Barcelona, ha reiterat el compromís del Govern català de seguir treballant per resoldre les problemàtiques que hi ha en aquesta matèria. L'acte inaugural ha comptat amb la intervenció de la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, mentre que la conferència inaugural ha anat a càrrec del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar.

Les Jornades sobre Dret Urbanístic i Dret a l’Habitatge, organitzades pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i l’empresa pública Adigsa, reuneixen fins demà a Barcelona prop de tres-cents experts vinguts d’arreu de l’Estat i d’Europa que debatran sobre els canvis de la legislació i de les polítiques públiques del sòl, en relació amb el medi ambient i el dret a l’habitatge.

En l’acte inaugural, el conseller Xavier Sabaté  ha assenyalat que en poc més de dos anys i mig s’ha fet un “esforç important” per fer front als problemes en aquest àmbit. Així, Sabaté, ha destacat la llei de barris —que preveu una inversió de 800 milions d’euros en 4 anys— i ha recordat que en l’àmbit urbanístic, s’ha modificat la legislació d’urbanisme de Catalunya, introduint percentatges obligatoris d’habitatge protegit en tots els municipis de Catalunya “amb aplicació efectiva i immediata, cosa que fins ara no havia succeït”.

Xavier Sabaté també ha destacat l’aprovació del Pla pel dret a l’habitatge vigent i l’impuls decidit en la construcció d’habitatge protegit, així com l’elaboració del Projecte de llei del dret a l’habitatge a Catalunya, que “tot i que no hi ha hagut temps d’aprovar en aquesta legislatura ha de ser un element fonamental en el futur de l’habitatge assequible a Catalunya”.

Pel conseller de Governació, el cinquantenari de la Llei del sòl de 1956 “és un bon moment per analitzar quin ha de ser l’urbanisme i l’habitatge del present i del futur per garantir un desenvolupament sostenible des del punt de vista econòmic, ambiental i social, tal com exigeix la Constitució espanyola i, ara, encara més explícitament, el nou Estatut d’autonomia de Catalunya”.

Experts de diferents àmbits

Les Jornades sobre Dret Urbanístic i Dret a l’Habitatge reuneixen especialistes procedents del món universitari, del món de l’Administració pública de l’Estat, de la Generalitat i d’altres comunitats autònomes, d’institucions europees, i del món de la consultoria en temes urbanístics.

El secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques, Antoni Fernández, serà un dels encarregats de cloure demà, a les 18.45 hores, les Jornades. La cloenda es farà després de la lectura de les conclusions i de la celebració de tres grups de treball. El director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i professor titular de dret administratiu a la Universitat de Barcelona, Juli Ponce, serà l’encarregat de moderar a les 16 hores, el grup de treball que debatrà “L’obtenció de sòl per a la construcció d’habitatge amb protecció oficial: classificació i reserves”.

RECORDEM

Grup de treball sobre “L’obtenció de sòl per a la construcció d’habitatge amb protecció oficial: classificació i reserves”

Dia:               Dijous, 21 de setembre de 2006

Hora:   16.00 h

Lloc:              Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

                      Carrer Ausiàs March, 40. Barcelona

Cloenda de les Jornades sobre dret urbanístic i dret a l’habitatge

Dia:               Dijous, 21 de setembre de 2006

Hora:   18.45 h

Lloc:              Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada

                      Carrer Ausiàs March, 40. Barcelona