Territori

L'Institut Català del Sòl adjudica tres obres de rehabilitació

query_builder   17 octubre 2005 14:00

event_note Nota de premsa

L'Institut Català del Sòl adjudica tres obres de rehabilitació

L’Institut Català del Sòl ha adjudicat les obres de restauració de l’església de la Cartoixa d’Escaladei a Morera de Montsant, la segona fase d’urbanització de la plaça Quintana i Combis a Torroella de Montgrí i la primera fase de rehabilitació del teatre de l’Orfeó Montsià a Ulldecona.

Aquestes intervencions s’inscriuen majoritàriament en els diferents protocols de col·laboració entre els departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya i en el programa “Reviure les velles ciutats”. Ambdues línies d’actuació tenen per objectiu frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.

Morera de Montsant – Restauració de l’església de la Cartoixa Escaladei

Import d’adjudicació 108.827,57 € (IVA inclòs)

Empresa adjudicatària Taexco SL/Domec SL (UTE)

Final previst de l’obra Primer trimestre de 2006

L’obra de restauració de consistirà en la consolidació estructural de diversos àmbits de la Cartoixa que requereixen una intervenció urgent. En concret es farà l’estintolament de l’església, es consolidaran les cúpules i els guixos i es protegiran mitjançant cobertes les capelles del Claustre Minor i dels Germans i s’eliminarà la vegetació del Sagrari.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Jaume Costa Pallejà i els promotors són l’Ajuntament de Morera de Montsant, la Direcció General del Patrimoni Cultural i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural.

Les restes de la Cartoixa d’Escaladei disposen de protecció de monument historicoartístic per Decret de 4 de novembre de 1980, per la qual cosa d’acord amb la Llei 9/93 del Patrimoni Cultural Català cal considerar-les com a BCIN.

La Cartoixa es va construir en quatre grans etapes que s’inicien l’any 1203 amb la construcció de la zona monàstica i dotze cel·les i finalitzen a principi del segle XIX quan es fa una remodelació total dels tres claustres i de la decoració del conjunt, donant-li una estètica classicista/barroca.

El conjunt edificat de la Cartoixa té unes dimensions d’uns 280 m de llarg per 110 m d’ample. L’església de Santa Maria és l’únic edifici que es va mantenir en peus després del saqueig posterior a la desamortització. És una construcció romànica tardana amb influències cistercenques. Les capelles del Claustre Minor són de planta quadrada cobertes amb cúpules sobre petxines. Les decoracions de la cúpula estan datades al s.XVII.

Torroella de Montgrí- Urbanització de la plaça Quintana i Combis, 2a fase

Import d’adjudicació 103.027,76 € (IVA inclòs)

Empresa adjudicatària Floret SL

Final previst de l’obra Primer trimestre de 2006

L’obra adjudicada completa la urbanització de la plaça. En la primera intervenció, executada també per l’Institut Català del Sòl, es va arranjar la part de plaça que llinda amb el Centre Cultural, des de el carrer Ullà fins al carrer de la Porta Nova. En aquesta segona intervenció s’actuarà en el sector de ponent, en la pròpia plaça i es donarà continuïtat a la pavimentació de la vorera oposada ja començada a la primera fase.

L’obra es basa en un projecte de l’equip d’arquitectes Fuses-Viades i els seus promotors són l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Institut Català del Sòl, dins del programa Reviure les Velles Ciutats.

Ulldecona – Rehabilitació del teatre de l’Orfeó Montsià, 1a fase

Import d’adjudicació 198.000 € (IVA inclòs)

 Empresa adjudicatària Aral SA

 Final previst de l’obra Primer trimestre de 2006

Aquesta primera fase de rehabilitació del teatre es concreta en una actuació en la caixa escènica i en el cos de vestidors.

L’obra es basa en un projecte de l’arquitecte Carles Brull Casadó i els promotors són l’Ajuntament d’Ulldecona, la Direcció General del Patrimoni Cultural, la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural.

El teatre de l’Orfeó Montsià està situat en el nucli urbà d’Ulldecona. L’origen de l’edifici està lligat a l’entitat cultural-musical del mateix nom creada l’any 1922 que va promoure la seva construcció amb la participació popular del poble mitjançant jornals de vila. Anys més tard va passar a ser propietat municipal.

Actualment, l’edifici és conegut sobretot per les representacions de la Passió d’Ulldecona, però també serveix d’escenari a un gran nombre d’activitats culturals. A més del Patronat de la Passió, habitualment hi desenvolupan les seves activitats la Banda de Música d’Ulldecona, l’Orfeó Ulldeconenc, el Centre Cultural i Recreatiu, Ull de Teatre. Cal remarcar que les tres darreres entitats tenen instal·lades en l’edifici les seves respectives seus.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia