La Generalitat ha adjudicat, per mitjà de l’empresa pública GISA, diverses obres per un import de 11,4 MEUR en matèria de transport i de carreteres. D’altra banda, s’han adjudicat diverses obres de millora en centres educatius per un import de 23 MEUR. També s’han adjudicat les redaccions de diversos estudis tècnics i informatius per un import de 11,2 MEUR. El conjunt d’actuacions suposa una inversió total d’uns 45,6 MEUR.

Pel que fa a transports, cal destacar l’adjudicació de la primera fase de millora de la integració urbanística de l’intercanviador Martorell- Centre i la urbanització i accessos a la zona de cobertura d’FGC a Rubí.

A més, també s’ha adjudicat la construcció d’un aparcament per a vehicles pesants a Mollerussa i la instal·lació de marquesines per a les parades d’autobús a les comarques del Camp de Tarragona.

Quant als projectes de millora de la xarxa viària catalana, cal destacar les mesures per reduir l’impacte ambiental a la C-37 a Castellfollit del Boix, la millora del camí entre l’N-420 i Botarell, la millora de la C-15 al tram Sant Pere Riudebitlles-Puigdàlber i la construcció de rotondes a Sallent, a Sant Feliu de Guíxols i a Constantí.

D’altra banda, també s’han adjudicat les redaccions de l’avantprojecte, de l’estudi informatiu i de l’estudi d’impacte ambiental del Pla director de l’aeroport d’Alguaire i de l’estudi informatiu del condicionament de la carretera C-242 de la intersecció amb la C-12 (Torrebesses) a Ulldemolins.

Pel que fa als centres educatius, cal destacar les obres dels nous Instituts d’Ensenyament Secundari a Salou i Cambrils i les obres de millora als CEIP de Santa Coloma de Cervelló, Castellolí, Torrefarrera i Sant Andreu de la Barca, al CEIP Herois del Bruc de Piera i Prat de la Manta de l’Hospitalet de Llobregat, entre altres.

En les notes següents, s’amplia la informació de les obres del DPTOP