Territori

Es millora l'accessibilitat de les estacions de metro de Rocafort i Baró de Viver

query_builder   1 desembre 2006 12:11

event_note Nota de premsa

Es millora l'accessibilitat de les estacions de metro de Rocafort i Baró de Viver

Dues estacions de metro estrenen avui millores d'accessibilitat. Les estacions de Rocafort i de Baró de Viver de la Línia 1 de Metro de Barcelona ja disposen des d'aquest matí d'ascensors i d'encaminaments per a invidents, després de les obres que hi ha portat a terme el Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Aquestes obres han comportat una inversió global de 2,6 MEUR. D'altra banda, es preveu que en les properes setmanes es puguin posar en servei els ascensors de sis estacions més dins del pla de millora d'accessibilitat que duu a terme el Govern al conjunt de la xarxa de metro de Barcelona.

Les obres efectuades a l’estació de Rocafort han consistit en la instal·lació de tres ascensors, un per accedir al vestíbul des del carrer i dos que comuniquen les andanes amb el vestíbul. L’ascensor del carrer a vestíbul està situat a la sortida del carrer Rocafort costat Diputació. En aquesta estació s’han instal·lat també encaminaments. A nivell vestíbul, es van realitzar una sèrie d’actuacions en les sales interiors de l’estació (sala BT i altres). L’actuació ha comportat una inversió d’ 1,9 MEUR.

Pel que fa a l’estació de Baró de Viver, s’ha incorporat un nou ascensor carrer-vestíbul situat a prop de l’actual sortida del riu Besòs, juntament amb dos nous ascensors interiors que donen accés a les andanes. En aquest cas, les obres han tingut un cost de 0,7 MEUR. La posada en marxa d’aquestes dues estacions forma part del pla d’adaptació d’estacions per a l’accés de persones amb mobilitat reduïda a la xarxa de Metro que porta a terme el Govern de la Generalitat. Aquest compromís es plasma amb la forta inversió que suposa, que superarà els 100 MEUR.

Dins d’aquest pla d’adaptació d’estacions es preveu que en les properes setmanes finalitzin les obres i es posin en servei les estacions de l’Avinguda Carrilet, Urgell i Sant Andreu de l’L1, de Besós Mar de l’L4, i les estacions Congrés i Vilapicina de l’ L5.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia