Territori

Es reprèn el procés d'inspeccions als habitatges del Carmel

query_builder   8 març 2005 11:00

event_note Nota de premsa

Es reprèn el procés d'inspeccions als habitatges del Carmel

El procés d’inspeccions tècniques als habitatges es reprèn a fi que una part dels veïns que actualment es troben allotjats en hotels o en habitatges particulars puguin tornar a casa progressivament. Aquestes inspeccions s’iniciaran en els habitatges més allunyats del punt d’esfondrament.

Les inspeccions han estat programades d’acord amb els veïns, als quals se’ls ha ofert una inspecció per donar garanties de l’estat del seu pis, realitzar les reparacions en cas que sigui necessari, i iniciar el procés de retorn.

Protocol d’actuació

El protocol tècnic per a donar resposta a l’encàrrec sol·licitat ha estat establert pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i pel Col·legi d’Aparelladors, debatut amb tècnics independents designats pels veïns i acceptat pel Govern de la Generalitat. Aquest protocol s’articularà en quatre fases:

Inspecció

L’equip que ha de revisar els pisos està format per:

- Els veïns dels diferents pisos de l’immoble.

- 1 tècnic representant dels veïns.

- 1 tècnic d’Adigsa (empresa pública adscrita al Departament de

Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat).

- 1 expert pericial diplomat en arquitectura legal i forense habilitat

pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

- 1 mosso d’esquadra per aixecar acta de la inspecció.

§        Anàlisi previ.

§         Document previ descriptiu.

Informe

En cas que els resultats de la inspecció siguin favorables es farà, en els dies immediats a la inspecció, un informe i s’entregaran els certificats corresponents que garanteixen l’estabilitat i solidesa del sòl, de l’edifici i de cada habitatge.

Reparació i seguiment

Pels edificis que tenien una informació amb incidències:

-           Inspecció sistemàtica, fins a la reparació total dels danys, amb emissió de l’informe inicial i amb el seguiment que correspongui.

§         Per tots els edificis inspeccionats:

-          Reinspecció als sis mesos amb emissió d’informe sobre la situació de l’edifici.

-          Inspecció als dos anys de tots els edificis inspeccionats inicalment amb emissió d’informe sobre la situació de l’edifici.

Esquema resum de protocol d’actuació

Cas de grans reparacions

    

Projecte rehabilitació

    

Inici d’inspeccions

Establert aquest protocol, i d’acord amb els veïns, s’ha reprès el procés d’inspeccions als habitatges  dels veïns de la zona més allunyada de l’esvoranc que així ho han sol·licitat.

Així, s’han realitzat ja reunions amb les comunitats de propietaris de 14 edificis de la zona més allunyada del punt d’esfondrament, que representen un total de 112 habitatges. Entre dimarts, dimecres i divendres d’aquesta setmana es realitzaran reunions amb altres 23 edificis que representen un total de 188 habitatges.  Aquestes reunions aniran seguides per la convocatòria dels veïns en els seus habitatges per tal de realitzar conjuntament amb els tècnics la inspecció de l’edifici. Es preveu que avui s’inspeccionin alguns habitatges del carrer Bernat Bransi. 

Dissabte passat ja es van fer unes primeres inspeccions a 11 habitatges dels números 1 i 3 del carrer Pantà de Tremp i ja s’han començat a analitzar els seus resultats. Així mateix, han estat inspeccionades ja les escoles Santa Teresa i el CEIP El Carmel i s’han elaborat els projectes d’intervenció arquitectònica en aquests equipaments.

D’altra banda, a petició de l’associació de comerciants del Carmel s’ha acordat iniciar properament la inspecció dels comerços més allunyats de l’esvoranc per tal de comprovar el seu estat, fer les reparacions pertinents i reobrir-los.

La resta d’inspeccions es realitzaran a mesura que les comunitats ho demanin i s’acordi amb els veïns afectats, sempre amb el vist-i-plau previ de les persones afectades.

Finalment, el govern de la Generalitat ha fet notar que la realització de la inspecció i, si és el cas, el retorn dels veïns als seus domicilis, no implica de cap manera la renúncia a les indemnitzacions a les que tinguin dret pels danys causats.

Micropilotatges

Paral·lelament, s’han iniciat inspeccions a alguns habitatges dels 12 edificis  de la zona més propera a l’esvoranc, que cal refonamentar (mitjançant la tècnica del micropilotatge) restaurar i rehabilitar. Aquestes visites les realitzaran arquitectes i tècnics de GISA i són necessàries per iniciar posteriorment l’operació de micropilotatge. Els propers dies continuaran les inspeccions d’aquests edificis a mesura que així s’acordi amb cadascun dels veïns.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia