Territori

Es millora l'accessibilitat de les estacions de metro d'Entença i Can Boixeres

query_builder   6 novembre 2006 10:10

event_note Nota de premsa

Es millora l'accessibilitat de les estacions de metro d'Entença i Can Boixeres

Dues estacions de metro estrenen avui millores d'accessibilitat. L'estació d'Entença i de Can Boixeres de la Línia 5 de Metro de Barcelona ja disposen des d'aquest matí d'ascensors i d'encaminaments per a invidents, després de les obres que hi ha portat a terme el Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Aquestes actuacions han comportat una inversió global de 2,5 MEUR. D'altra banda, es preveu que en les properes setmanes es puguin posar en servei els ascensors de vuit estacions més dins del pla de millora d'accessibilitat que duu a terme el Govern al conjunt de la xarxa de metro de Barcelona.

Les obres efectuades a l’estació d’Entença han consistit en la instal·lació de tres ascensors, un per accedir al vestíbul des del carrer i dos que comuniquen les andanes amb el vestíbul. L’ascensor del carrer a vestíbul està situat en la boca de la cruïlla entre els carrers de Rocafort i Rosselló. En aquesta estació s’han instal·lat també encaminaments per a invidents, s’ha col·locat una nova barrera tarifària, s’ha construït una nova cambra de control de metro i s’ha ampliat el vestíbul. L’actuació ha comportat una inversió d’ 1,5 MEUR

Pel que fa a l’estació de Can Boixeres s’hi han instal·lat també tres ascensors. Un per accedir al vestíbul des del carrer, proper a la boca d’accés del carrer Estronci, i dos que comuniquen el vestíbul amb les andanes. Igualment, s’han implantat encaminaments normalitzats per a invidents en els recorreguts adaptats i s’han modificat els punts de validació. En aquest cas, les obres han tingut un cost d’1 MEUR. Del que es tracta, en definitiva, és d’aconseguir que una persona amb mobilitat reduïda pugui, a través d’un camí adaptat accedir o baixar d’aquest en l’estació corresponent.

La posada en marxa d’aquestes dues estacions forma part del pla d’adaptació d’estacions per a l’accés de persones amb mobilitat reduïda a la xarxa de metro que porta a terme el Govern de la Generalitat. Aquest compromís es plasma amb la forta inversió que suposa, que superarà els 100 MEUR. Amb l’estrena d’Entença i Can Boixeres, ja són 55 les estacions que estan equipades amb ascensors, 48 les que estan en obres o apunt d’iniciar-se, mentre 18 estan fase de redacció de projecte.

En aquest sentit, es preveu que en les properes setmanes es finalitzin les obres i es posi en servei l’adaptació de les estacions d’Avinguda Carrilet, Rocafort, Urgell, Sant Andreu i Baró de Viver de l’L1, de Besós Mar de l’L4, i de les estacions Camp de l’Arpa i Hospital de Sant Pau de l’L5.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia