Avui han entrat en servei els nous enllaços entre la C-35, la C-61 i l'AP-7, als termes municipals de Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera. Les dues rotondes permetran millorar la seguretat del trànsit, substituint les antigues interseccions en "T". Les obres, amb un cost total de 3,3 MEUR, s'han finançat al 50% entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i la concessionària Acesa.

L'actuació ha consistit en la millora de l'encreuament entre les carreteres C-35 i C-61, i de la C-61 amb l’accés a l'AP-7, molt propers entre si, tot habilitant dues rotondes. D'aquesta manera, els treballs han permès tant millorar la fluïdesa del trànsit en aquest punt com l’accés a l'autopista. El DPTOP i Acesa han finançat a parts iguals les obres, que tenen un pressupost de 3,3 MEUR.

Descripció de les obres

Fins ara, la C-61 tenia a Sant Celoni dues interseccions en “T” amb carril central de gir molt properes entre si. L'una connectava amb la C-35 i l'altra, situada a uns 100 metres de distància, corresponia a la sortida "Sant Celoni" de l'AP-7.

La intersecció amb la C-35 sovint quedava congestionada pel gran nombre de vehicles que havien de fer el gir a l’esquerra, cosa que dificultava tant la fluïdesa com la seguretat del trànsit. Per resoldre aquests encreuaments, s’han construït dues rotondes; en el primer cas, una de grans dimensions a diferent nivell entre la C-35 i la C-61, i en el segon, una més petita, a nivell, per regular l’accés a l’AP-7.

Quant a la rotonda més gran, el tronc de la C-35 passa ara aixecat, possibilitant que el trànsit no s’hagi d’interrompre en aquest encreuament. El tronc del nou enllaç té una longitud de 1.060 metres i està format per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres. La rotonda inferior, amb un diàmetre de 56 metres, serveix per encaminar els vehicles procedents dels diferents accessos.

Pel que fa a la rotonda petita, que regula l’encreuament entre la C-61 i l’accés a l’AP-7, s’ha construït a nivell, amb un diàmetre exterior de 48 metres.