El conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha anunciat avui a Montferrer l'adjudicació de les obres de millora de l'accés a l'estació d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm per un import de 2,6 MEUR. Els treballs, que començaran aquesta primavera, incidiran en el ferm, els elements de seguretat i ele drenatge del camí, en una longitud d'uns 20 quilòmetres. Aquesta actuació s'emmarca en el Pla director de les estacions de muntanya que està desplegant el Govern i que inclou la millora d'accessos.

La Generalitat va aprovar l’estiu passat el Pla director de les estacions de muntanya, amb l’objectiu d’impulsar les activitats de neu en aquest entorn i potenciar la competitivitat del sector, clau per a l’economia dels municipis de la zona. La millora dels accessos a les estacions és una de les línies d’actuació del Pla, per a la qual es preveuen inversions per un valor de 18 MEUR.

Millores a Sant Joan de l’Erm

En aquest marc, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat les obres de millora de l’accés a l’estació d’esquí de fons de Sant Joan de l’Erm, al municipi de Montferrer i Castellbò. El conseller Joaquim Nadal ha anunciat avui l’adjdudicació dels treballs, per un import de 2,3 MEUR. Es preveu que els treballs comencin aquesta primavera i tinguin un termini de 4 mesos, de manera que estiguin enllestits abans de l’inici de la temporada vinent d’esquí.

Les obres comportaran la millora del ferm del vial al llarg dels seus 19,7 quilòmetres de longitud. Així mateix, es col·locaran noves barreres de seguretat metàliques i es renovarà la senyalització tant horitzontal com vertical, per tal de millorar la seguretat del trànsit a la zona. L’actuació es completarà amb la construcció de murs d’escullera de contenció del terreny, la col·locació de xarxes de protecció de talussos i la millora del drenatge de la via.