El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui les obres de millora a la C-38 a Sant Pau de Segúries, que han començat recentment. Aquests treballs s'emmarquen en un conjunt d'actuacions que el DPTOP té en execució en aquesta via, amb una inversió total de 4,4 MEUR. D'altra banda, la Generalitat adjudicarà el maig vinent les obres d'un altre tram, entre Camprodon i l'accés a Beget.



El Departament de Política Territorial i Obres Públiques té en marxa un conjunt d’obres de millora de la C-38, carretera que transcorre des del terme de Sant Pau de Segúries fins a la frontera francesa, al Coll d’Ares, i té una longitud total d’uns 28 quilòmetres. Aquests treballs tenen com a objectiu afavorir la seguretat viària i les condicions per a la conducció en aquesta via de la xarxa bàsica.

Així, el DPTOP està executant les obres corresponents a quatre actuacions de millora: el reforçament de ferm dels trams entre Sant Joan de les Abadesses i Camprodon i entre Molló i la frontera francesa, la millora de la travessera de Sant Pau de Segúries i la construcció d’una rotonda en aquest municipi. Aquestes millores suposaran una inversió total de 4,4 MEUR.

Avui, el conseller Joaquim Nadal ha visitat els treballs que s’estan duent a terme a Sant Pau de Segúries. Aquestes obres han començat recentment i es preveu que finalitzin abans de l’estiu. Ara, s’està treballant en la formació d’una de les noves vorades de la travessera i s’ha executat l’esplanada de la futura rotonda.

Millora de la travessera: El DPTOP també té en marxa les obres que permetran millorar les característiques de la travessera de la C-38 a Santa Pau de Segúries, amb un pressupost d’1,1 MEUR. Aquesta actuació inclou el reforçament del ferm en un tram d’1 quilòmetre, l’adequació de la calçada i la dotació de bandes d’aparcament, voreres i parades d’autobús.

Els treballs es completen amb els elements de drenatge longitudinal, clavegueram, senyalització, enllumenat i acabats d’urbanització. En aquests moments, han començat els treballs de col·locació d’una de les vorades, dels tubs per als diferents serveis, del sistema de drenatge i d’una parada d’autobús.

Construcció d’una rotonda: S’han iniciat les obres de construcció d’una rotonda a la intersecció de la travessera amb l’avinguda de Mariner, prop del nucli urbà (venint de Sant Joan de les Abadesses). Aquestes obres compten amb un pressupost de 180.000 euros i tindran una durada de 3 mesos.

La rotonda tindrà un diàmetre exterior de 30 metres i la calçada anular estarà formada per dos carrils de 4 metres, un voral interior de 0,5 metres i un voral exterior d’1 metre. Ja s’ha executat la vorada prevista i l’esplanada de la rotonda. Posteriorment, es durà a terme l’asfaltatge.

D’altra banda, el DPTOP té en execució a la C-38 les obres en altres trams:

Molló – frontera francesa: Les obres, amb un pressupost d’1,3 MEUR, comprenen un tram d’uns 10 quilòmetres. El projecte inclou el reforçament del ferm, l’adequació d’accessos a finques particulars i camins veïnals i la col·locació de malla galvanitzada en quatre punts de la carretera, així com la millora de la senyalització i la instal·lació de barreres de seguretat. Els treballs han començat recentment i s’ha actuat en la neteja de talussos i la col·locació de les malles.

Sant Joan de les Abadesses – Camprodon: Aquesta actuació consisteix principalment en la repavimentació de dos trams que sumen 8,6 quilòmetres entre Sant Joan de les Abadesses i Camprodon. Un primer tram s’inicia a la rotonda a partir de la qual s’inicia l’itinerari de Collabós de la C-26, i finalitza a la travessera de Sant Pau de Segúries. El segon tram comença a la sortida de Sant Pau de Segúries cap a Camprodon i culmina a l’entrada del nucli urbà de Camprodon. A banda del ferm, es milloraran els elements de drenatge, la senyalització i les barreres de seguretat. S’ha actuat en l’abalisament i properament s’estendrà el nou aglomerat. Els treballs tenen un pressupost d’1,4 MEUR i s’enllestiran abans de l’estiu vinent.

Obres en licitació

En el marc d’aquestes actuacions de millora de la C-38, el DPTOP té en fase de licitació el treballs en el tram entre la sortida de Camprodon i la cruïlla amb la GIV-5223, d’accés a Beget, per un import de 2,1 MEUR. Es preveu que els treballs s’adjudiquin el maig vinent i comencin després de l’estiu, amb un termini d’execució de 9 mesos.

Aquestes obres abastaran 2,4 quilòmetres de longitud i comportaran l’eixamplament de la via i la suavització de revolts. Així, el projecte preveu l’ampliació de la carretera, que ara té una amplada variable entre els 5,5 i els 6 metres, fins als 8 metres previstos, amb una calçada formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals de 0,5 metres.

Els treballs també inclouran diverses obres de drenatge, amb la construcció de tres marcs de formigó sota la calçada, així com la millora de les cunetes, que inclourà la formació cunetes revestides de formigó, trepitjables, al llarg de tot el recorregut. Les obres es completaran amb la millora de la senyalització horitzontal i vertical i de les barreres de seguretat. També es preveu el tractament i estesa de terra vegetal procedent de l’obra i la hidrosembra.