El conseller de Política Territorial i Obres Públiques i portaveu del Govern, Joaquim Nadal, ha anunciat avui l'inici de licitació de la construcció de cunetes formigonades i transitables en diferents trams interurbans de les carreteres G-510 i G-511 entre Llers i Albanyà. Les obres, que es preveu que s'adjudiquin durant la propera tardor i s'executin al llarg de l'any vinent, comportaran una inversió estimada de 1,8 MEUR i milloraran la seguretat viària en aquest itinerari. D'altra banda, el conseller ha anunciat que el DPTOP impulsarà la millora del camí d'Albanyà a Cabanelles. Aquesta obra comportarà una inversió d'uns 900.000 euros.

Licitació Llers – Albanyà

 L’itinerari de Llers a Albanyà està format per la carretera GI-510 de Llers a Terrades, que té 6,5 km i per la carretera GI-511 de Terrades a Albanyà, que té 11,7 km. Durant l’any 2005, aquest itinerari de Llers a Albanyà va ser objecte d’una actuació de condicionament que va incloure la millora d’alguns revolts, la millora d’interseccions i la renovació del paviment.

Actualment, les cunetes existents a la carretera de Llers a Albanyà són cunetes en terres i no són transitables. Per tal de millorar la seguretat en aquesta carretera, el DPTOP ha decidit impulsar la millora d’aquestes cunetes. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat, avui, l’anunci pel qual s’inicia la licitació de la millora de la construcció de cunetes formigonades i trepitjables en diferents trams interurbans de les carreteres G-510 i G-511 entre Llers i Albanyà.

Característiques de les cunetes

Aquesta actuació, preveu la construcció d’unes cunetes formigonades i trepitjables en els trams interurbans on no s’ha eixamplat la carretera i on l’ample actual de 5,5 metres fa convenient donar un sobreample format per la pròpia cuneta.

A més de les obres de construcció de les cunetes, es faran els passos salvacunetes necessaris, la modificació dels pous de drenatge existents, les obres de drenatge transversal i actuacions complementàries de senyalització, proteccions i abalisament.

En conjunt s’ha previst la formació de 16 quilòmetres lineals de cuneta formigonada transitable d’1 metre d’amplada i 0,15 metres de fondària.

Camí Albanyà – Cabanelles

El conseller Nadal, ha anunciat també que el DPTOP impulsarà la millora dels 13,8 quilòmetres del camí d’Albanyà a Cabanelles. Aquesta obra comportarà una inversió d’uns 900.000 euros. Per fer-ho el Departament adaptarà el projecte que ha elaborat el Consell Comarcal de l’Alt Empordà per a la millora d’aquest camí. Posteriorment licitarà i adjudicarà les obres.

El projecte preveu fer obres d’ampliació, asfaltat, aglomerat i actuacions de drenatge entre d’altres. Aquesta actuació preveu dos tipus d’obres diferents:

- En el tram d’uns 5,6 quilòmetres que va des del límit del terme municipal de Cabanelles i el d’Albanyà, fins a la zona de Lliurona es preveu l’eixamplament del camí fins arribar a una amplada de 3,75 metres i una pavimentació d’aglomerat asfàltic.

- En el tram d’uns 8,2 quilòmetres que va des de Lliurona fins al Coll de la Teia només es preveu la pavimentació d’aglomerat asfàltic, ja que segons indica el projecte el camí ja té l’amplada necessària.

 - També s’inclouen altres actuacions de drenatge i passos de les rieres que travessen el camí.