El conseller de Política Territorial i Obres Públiques i Portaveu del Govern, Joaquim Nadal, ha visitat avui les obres de la construcció de la variant de la C-233 a les Borges Blanques. Amb la realització d'aquest projecte es millorarà la fluïdesa del trànsit a la zona i s'evitarà el pas de vehicles per l'interior del nucli de les Borges. Les obres impulsades pel DPTOP tenen un import de 4 MEUR. D'altra banda, el conseller de PTOP ha signat avui el conveni per crear el consorci rehabilitació de barris del nucli antic de Cervera que suposarà una inversió de 8,7 MEUR, de la qual la Generalitat aportarà el 50%.

Variant de la C-233 a les Borges Blanques             4 MEUR

La carretera C-233 forma l’eix de les Garrigues que travessa totalment aquesta comarca i la comunica, pel nord, amb el Pla d’Urgell i l’Urgell fins a Bellpuig i, pel sud, amb la Ribera d’Ebre fins a Flix. L’any 2004 van finalitzar les obres de condicionament d’aquest eix en el tram d’uns 7 quilòmetres entre les Borges Blanques i Castelldans. Obres per a les quals es va destinar una inversió de 2,8 MEUR.

Així mateix a les Garrigues, el passat mes de juny es va iniciar la informació pública de la variant d’Arbeca. A més, s’ha previst licitar abans de finals d’any les obres de condicionament del tram de Castelldans a Albagés, per un import de 5,8 MEUR.

Les obres de la variant C-233 a les Borges Blanques, que van començar el passat mes de juny, suposaran una inversió de 4 MEUR. Fins ara, s’ha executat la tala d’arbres, l’esbrossada del terreny, un 90% dels desviaments dels regs existents i una part del moviment de terres. També s’han iniciat les obres de drenatge.

Recentment s’han iniciat les obres d’un dels dos ponts que han de passar sobre el tram de la via de ferrocarril. Aquesta estructura tindrà 13 metres de longitud. D’altra banda, està previst que s’iniciïn les obres de l’altre pont durant el proper mes de novembre.

Descripció de les obres

La variant de les Borges Blanques tindrà una longitud d’1,8 quilòmetres i una amplada de 9 metres i estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1 metre d’amplada.

L’actuació distingeix dos trams: el primer, de nova construcció, té una longitud d’1,3 quilòmetres. Aquest tram s’inicia a la rotonda construïda dins les obres de la variant de carretera N-240 i finalitza en una rotonda nova, que s’ubicarà al costat de la C-233 a la sortida de les Borges Blanques, en direcció a Bellpuig. Aquesta rotonda tindrà una calçada amb dos carrils i un diàmetre exterior d’uns 50 metres.

El segon tram, d’uns 500 metres de longitud, aprofita la carretera existent i culmina el tram de la C-233, que ja s’havia condicionat, en direcció cap a Arbeca i Bellpuig. Aquest projecte inclous la construcció de dos ponts. Un pont, de 25 metres de longitud i 7,8 metres d’amplada, anirà situat a uns 400 metres de l’inici de la variant per donar continuïtat a un camí, i un pas sobre el ferrocarril de 69,5 metres de longitud i 14,3 metres d’amplada.

Conveni de rehabilitació de nucli històric de Cervera

D’altra banda, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha signat avui el conveni de desenvolupament del projecte de rehabilitació integral del nucli històric de Cervera, en el marc dels ajuts previstos per la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial.

Aquest projecte suposarà una inversió global de 8,7 MEUR, de la qual la Generalitat aportarà el 50%. El pla permetrà completar el procés d’urbanització al voltant del carrer Major i crear equipaments que potenciïn la seva centralitat, com la Casa Moixó.

Entre les actuacions previstes cal destacar la millora de les condicions residencials, el desenvolupament de programes en interès dels col·lectius més desfavorits, el foment de la convivència ciutadana i, aprofitant l’entorn patrimonial i cultural de l’àrea s’estructurarà una oferta comercial pròpia.

El projecte per rehabilitar el nucli històric de Cervera forma part de la tercera convocatòria dels ajuts de la Llei de barris, que el DPTOP va adjudicar el passat 31 de maig. Aquests ajuts compten amb una inversió total de 99 MEUR, que va destinada a finançar el 50% dels pressupostos d’una quinzena projectes.