El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha visitat avui el nou tram de passeig Marítim al port de l'Estartit, acompanyat per l'alcalde de Torroella de Montgrí-l'Estartit, Carles Negre. Aquesta actuació, que ha consistit en l'ampliació i la urbanització de l'esplanada del moll de Ribera, ha permès potenciar la integració de la façana marítima amb el teixit urbà i transformar el moll de Ribera amb un gran passeig per als ciutadans i els turistes. El projecte ha suposat una inversió pública de 732.000 euros.

Nou moll de Ribera

Aquesta actuació, que està definida en el Pla Especial del port de l’Estartit, es va iniciar amb l’ampliació d’un tram del moll de Ribera amb la finalitat de donar continuïtat i major amplada a l’acabament del passeig Marítim.

El nou moll de Ribera, que té una longitud de 98 metres lineals, s’ha fet amb la construcció de dos murs de formigó. A més, s’ha construït un esglaó perquè el moll pugui arribar a nivell del passeig.

Per tal d’unir el moll de Ribera amb el passeig Marítim s’han construït unes grades, que van des de la part inferior del moll fins a dalt del passeig Marítim, així mateix, s’han executat unes rampes d’accés per unir aquest dos nivells.

Integrar el port amb el teixit urbà

Amb l’objectiu d’impulsar la integració del port amb el teixit urbà i dotar el municipi de l’Estartit de nous espais per a ús dels ciutadans, s’ha urbanitzat l’esplanada de moll de Ribera, que en total ocupa 6.300 metres quadrats de superfície.

L’actuació ha comportat la construcció de dues grans voreres, una al costat de muntanya i, l’altra a banda de mar, que han transformat la façana marítima en un passeig de grans dimensions. Amb aquestes dues voreres s’ha dotat el passeig d’una doble funcionalitat, per a l’activitat turística i d’esbarjo i per a l’activitat pesquera. Així, un tram de la vorera del costat de mar l’utilitzaran els pescadors per a l’estesa de xarxes. A més, el Govern ha enjardinat amb palmeres i ha equipat amb mobiliari urbà i lluminàries aquest tram del passeig Marítim.

Així mateix, s’ha reservat un espai per instal·lar-hi jocs infantils. Aquesta urbanització també ha permès ampliar l’esplanada a la plaça on s’aturen els autobusos de passatgers, per donar més espai als usuaris d’aquest servei. Per la seva banda, l’Ajuntament ha habilitat un espai de la plaça com a aparcament de vehicles amb 37 places per a turismes, 3 per a minusvàlids i 3 per autobusos. Amb tota aquesta actuació, s’ha millorat la zona i s’ha reforçat l’activitat turística que es desenvolupa a l’Estartit.