El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha obert la licitació d'obres de noves instal·lacions al túnel de Collabós (C-26), per tal de millorar-ne el nivell de servei i la seguretat, tot adaptant-se als nous requeriments de la normativa europea. Els treballs, que començaran el maig vinent, inclouen aspectes com la il·luminació, la ventilació, megafonia, control i senyalització. Per a dur a terme aquestes actuacions, es preveu una inversió d'1,5 MEUR.



Millora en la seguretat

La carretera C-26, d’Olot a Ripoll, travessa per sota la collada de Collabós amb un túnel de 1.887 metres. Actualment, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques està executant en aquest túnel la construcció, amb un pressupost de 7,6 MEUR, d’una galeria d’evacuació amb l’objectiu de millorar-hi la seguretat viària.

Per tal d’adaptar aquesta actuació als nous requeriments de la normativa europea en túnels d’una longitud superior als 500 metres, el DPTOP ha impulsat un projecte complementari. Aquest projecte recull les instal·lacions de la galeria d’evacuació i la millora d’algunes de les instal·lacions del túnel principal, així com les obres necessàries per poder integrar els nous sistemes en l’operativa del Centre de Control de carreteres de Vic, des d’on controlen els diferents túnels viaris que són titularitat de la Generalitat.

El DPTOP ha obert ara la licitació d’aquests treballs, per un import d’1,5 MEUR. Es preveu que les obres s’adjudiquin l’abril vinent i comencin el maig, amb un termini d’execució de sis mesos.

En concret, els elements inclosos en aquest projecte són els següents:

- Il·luminació de la galeria d’evacuació i de les galeries transversals de connexió (en total 6 galeries transversals).

- Ventilació de la galeria d’evacuació i de les galeries transversals de connexió.

 - Instal·lació d’una xarxa de megafonia al túnel principal i a la galeria d’evacuació.

- Senyalització de la galeria d’evacuació i de les galeries transversals de connexió.

- Sistema de circuit tancat de televisió.

- Implantació d’un sistema de detecció automàtica d’incidències coordinat amb el Centre de Control de Vic.

- Implantació d’un sistema de control de les galeries transversals des del Centre de Control de Vic i integració general dels nous sistemes.