El Govern ha acordat avui declarar l'ocupació urgent dels béns i drets afectats per les obres que permetran millorar la integració paisatgística de la C-31 al seu pas pel Parc del Garraf. Aquesta actuació abastarà un tram de 12,5 quilòmetres de longitud i inclourà la formació d'àrees de descans i d'emergències, amb un pressupost de 2,4 MEUR. Els treballs s'iniciaran la primavera vinent. Un cop finalitzades les obres, la Generalitat preveu renovar el paviment en tot aquest tram.

La C-31 forma un eix de comunicació entre el Baix Llobregat (Castelldefels) i el Garraf (Sitges) que, al seu pas per l’entorn del Parc Natural del Garraf, és conegut com a carretera de les Costes. Amb l’objectiu de potenciar-ne els valors paisatgístics i millorar-hi la seguretat viària, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat un projecte que permetrà millorar i formar noves àrees de descans.

Avui, el Govern ha acordat declarar l’ocupació urgent dels béns i drets afectats per les obres corresponents a aquesta actuació, que abastaran una longitud total de 12,5 quilòmetres al terme municipal de Sitges. Es preveu que els treballs, ara en fase de licitació, s’iniciïn durant la primavera vinent i tinguin una durada de 5 mesos.

Característiques del projecte

Les principals actuacions previstes en aquest projecte són les següents:

  • Millora de les àrees de descans: Es formaran un total de 13 àrees de descans –6 al costat mar i 7 al costat muntanya. Aquestes àrees comptaran amb espais com: accés, aparcament, voreres per als vianants, zona de picnic, plantacions amb espècies pròpies del Garraf i, en el cas de les àrees del costat mar, una zona de mirador.
  • Àrees d’emergència: S’habilitaran 12 àrees que permetin la parada als vehicles en casos d’emergència .
  • Reordenació de la rotonda del Rat-penat: Aquesta actuació consistirà en la modificació de la rotonda situada a sobre de l’inici dels túnels de l’autopista C-32 i que permet l’accés a la urbanització Rat-Penat. Amb les obres, la rotonda passarà de ser el·líptica a circular amb la finalitat de millorar la fluïdesa del trànsit en aquest punt, que registra un moviment molt intens de vehicles que es dirigeixen cap a Sitges des de Barcelona per la C-32 i volen accedir a la carretera de les Costes
  • Reordenació de l’accés a les Pedreres: Es millorarà la intersecció en “T” actual mitjançant la formació de carrils d’acceleració i desacceleració i d’illetes per a canalitzar el trànsit. Aquest accés se situa prop de Port Ginesta.