Territori

El DPTOP presenta el pla de serveis de transport públic del Bages

query_builder   20 març 2007 18:55

event_note Nota de premsa

El DPTOP presenta el pla de serveis de transport públic del Bages

El DPTOP ha presentat avui als ajuntaments implicats el pla de serveis per al Consorci del Transport del Bages, que garantirà l'accés en transport públic de tots els municipis de la comarca a Manresa i potenciarà la connexió entre ells. La proposta preveu incrementar l'oferta de serveis de transport un 49%, captant 220.000 nous usuaris. El pla, que serà debatut i consensuat amb els alcaldes dels municipis de la comarca, es posarà en marxa l'1 de gener de 2008 amb un cost anual d'1,5 MEUR.

Consorci del Transport del Bages

La Llei 9/2003, de 13 de juny, de la mobilitat preveu la creació de les autoritats territorials de la mobilitat com a ens de coordinació de tots els agents amb responsabilitat en el sistema de transport públic. Actualment, ja funcionen les ATM de la regió metropolitana de Barcelona, del Camp de Tarragona, de l’Àrea de Lleida i de Girona i a finals d’aquest any es preveu constituir el Consorci del Transport Públic a l’àrea del Bages, amb un pressupost total de 2,2 MEUR anuals. Aquest consorci funcionarà com a embrió del futur consorci de la Catalunya Central.

El DPTOP ha presentat avui als alcaldes dels 35 municipis de la zona la proposta del pla de serveis d’aquest nou consorci, que preveu augmentar un 49% l’actual oferta per a captar 220.000 nous usuaris. Aquesta proposta es debatrà amb tots els municipis per tal d’introduir les esmenes que es considerin oportunes.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia