La Generalitat i l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro han signat un conveni que permetrà ampliar l'oferta de sòl industrial al municipi alhora que es preserva el paratge natural d'entrada a la vall de Solius. Per fer-ho es trasllada a l'àmbit de Bernades tot el sostre industrial previst a l'àmbit Molí d'en Reixac que passarà a ser zona verda i espai per a equipaments. D'aquesta manera, es possibilita una utilització més racional i sostenible del territori.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques i president de l’Institut Català del Sòl, Joaquim Nadal, l’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Ricard Herrero, i el representant de la companyia mercantil Varal Real Estate, S.L. han signat un conveni que permetrà preservar el Molí d’en Reixac, un indret que pel seu valor paisatgístic i la seva posició en el territori, per ser l’entrada a la vall de Solius, era important evitar-ne la urbanització.

D’acord amb el conveni, el sòl i sostre industrial previst de desenvolupar es traslladarà a l’àmbit Bernades mentre que les zones verdes i els equipaments es concentraran en el sector del Molí d’en Reixac. D’aquesta manera, el sòl del Molí d’en Reixac passarà a ser de titularitat pública garantint així la seva preservació.

El nou sector industrial tindrà una superfície total de 33,18 hectàrees i vol donar resposta a la demanda de sòl per usos industrials existent a la zona. D’aquestes, 12 hectàrees estan situades al Molí d’en Reixac i es destinaran a zona verda i equipaments i les altres 21,18 hectàrees situades a l’àmbit de Bernades concentraran l’activitat econòmica i industrial del sector. El sòl industrial s’agrupa d’aquesta manera en front del polígon industrial Molí d’en Tarrés, creant un triangle d’activitat econòmica al sud del nucli urbà entre les carreteres C-31 i C-65 que porten a Palamós i Sant Feliu de Guíxols respectivament. Es preveu que l’any vinent s’aprovin els documents de planejament i les obres es puguin iniciar a finals del 2007.

Aquest sector forma part de les actuacions de reequilibri territorial que defineix el Programa de Sòl 2005-2008, promogut pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques que està duent a terme l’Institut Català del Sòl. Amb aquestes actuacions el Govern de la Generalitat té la voluntat d’afavorir la creació d’emplaçaments que permetin l’assentament d’activitats industrials en base a criteris de lògica territorial i de concentració.