El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de les obres per a remodelar l'accés cap Alcanó de la C-12, per un import de 3,9 MEUR. Els treballs consistiran en la substitució de l'actual connexió entre la C-12 i l'L-700 per un enllaç a diferent nivell amb l'objectiu de millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit en aquest punt de la xarxa viària. Es preveu que les obres comencin durant l'estiu vinent i tinguin una durada de 10 mesos.

L’actual connexió entre la C-12 i l’L-700, que serveix d’accés a la població d’Alcanó, està format per una rotonda partida sobre la carretera, ubicada en un tram que registra un volum de trànsit considerable. Per tal de millorar la seguretat i la fluïdesa en la circulació en aquest punt, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha projectat la remodelació d’aquest enllaç.

Ara, el DPTOP ha iniciat la licitació dels treballs per a substituir la connexió actual per un enllaç a diferent nivell que evitarà els girs a l’esquerra i permetrà incrementar la seguretat en els moviments d’accés i incorporació a la C-12. Aquestes obres s’adjudicaran l’abril vinent, amb l’objectiu que puguin començar durant l’estiu. Els treballs, que suposaran una inversió prevista en 3,9 MEUR, tindran un termini d’execució de 10 mesos.

El nou enllaç estarà format pels elements següents:

.- Una rotonda al costat oest de la C-12, de 45,5 metres de diàmetre exterior. La calçada anular tindrà dos carrils de quatre metres d’amplada cadascun.

.- Quatre ramals que permetran fer els moviments d’incorporació i sortida en els dos sentits de la circulació –dos ramals des de i cap a l’L-700 i dos més des de i cap a la nova rotonda. Aquests ramals tenen longituds que oscil·len entre els 168 i els 416 metres i estan formats per una calçada amb un carril de 4 metres i vorals d’1,5 metres a la dreta i 1 metre a l’esquerra.

.- Un pas des de l’L-700 que creuarà per sota la C-12. Tindrà una longitud de 15,4 metres, una amplada d’11 metres i un gàlib de 5,3 metres. Estarà format per dos carrils de 3,5 metres d’amplada i vorals d’1,5 metres.

D’altra banda, el projecte preveu la millora del drenatge, que inclourà la construcció d’un pont de 31 metres de longitud sobre la C-12, i la reposició d’un camí afectat per les obres, així com la renovació de la senyalització i la col·locació de barreres de seguretat.

Millores a la C-12

En el marc de les actuacions de millora de la C-12 al Segrià, el DPTOP té en fase d’execució les obres de reforçament de ferm entre l’enllaç d’Alcanó i Torrebesses i Torrebesses i el límit de la comarca, que suposaran una inversió de 4,8 MEUR. D’altra banda, cal recordar que l’any passat es va dur a terme la millora d’aquesta carretera entre l’enllaç d’Alcanó i l’enllaç amb l’LL-12, amb un pressupost de 2,6 MEUR