El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat, avui, l'anunci pel qual el Departament de Política Territorial i Obres inicia la licitació per a l'establiment de nous serveis públics regulars de transport públic de viatgers per carretera, que garantiran una comunicació ràpida i directa, entre l'Estació d'Alta Velocitat del Camp de Tarragona i les principals zones d'influència immediata. Durant els propers dies restarà obert el període de presentació d'ofertes i l'adjudicació de les concessions tindrà lloc a principis del mes vinent.

Davant de la propera entrada en funcionament del tren d’alta velocitat fins a la nova estació del Camp de Tarragona, el DPTOP ha obert avui la licitació per a l’establiment de quatre nous serveis de transport públic regular en autobús. Les noves instal·lacions de l’estació d’Alta Velocitat al Camp de Tarragona gaudiran, així, d’un serveis de transport públic de connexió amb les principals ciutats del seu entorn, com són Tarragona, Reus, Valls, Vila-seca, Salou i Cambrils.

Els quatre serveis de transport públic de viatgers per carretera que, avui, han iniciat la licitació són les següents:

  • Tarragona - Estació del Camp
  • Valls - Estació del Camp
  • Vila-seca - Reus - Estació del Camp
  • Cambrils - Salou - Estació del Camp

El horaris s’ajustaran, en tots els casos, a l’arribada i sortida dels trens amb parada a l’estació i es preveu que les línies entrin en funcionament abans que s’acabi l’any, coincidint amb l’arribada de l’alta velocitat al Camp de Tarragona.

D’altra banda, es preveuen els mecanismes necessaris per tal de garantir una oferta adequada de serveis de taxi a la estació. Així, la Direcció General de Ports i Transports establirà un sistema d’accés per l’espera i recollida de passatgers, tenint en compte la flota disponible als diferents municipis de l’àmbit d’influència de la nova instal·lació ferroviària.