El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació per a la redacció del projecte constructiu del reforçament del ferm a la carretera C-14, entre Agramunt i Artesa de Segre. A més de les obres per a renovar el paviment, l'actuació preveu la reordenació de cruïlles, neteja de les cunetes, obres de drenatge i millora tant de la senyalització com de les barreres de seguretat. Aquesta actuació, que comportarà una millora significativa en la seguretat viària, significarà una inversió de 2,5 MEUR. Es preveu que el projecte estigui redactat a finals d'aquest any.

Per tal de millorar la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit de la carretera C-14, el DPTOP ha previst la renovació del paviment d’un tram de 12 quilòmetres, entre el final del nucli urbà d’Agramunt i la zona de la Mare de Déu del Pla, situada al terme municipal d’Artesa de Segre, a un quilòmetre abans d’arribar a l’encreuament amb la carretera C-26 (carretera de Balaguer). Així, el DPTOP ha iniciat la licitació de redacció del projecte constructiu per dur a terme aquesta actuació.

Aquests treballs abastaran els termes municipals d’Agramunt, Preixens i Artesa de Segre, situats a les comarques de l’Urgell i la Noguera. A banda de la renovació del paviment, l’actuació inclourà l'ordenació de les cruïlles per connectar amb la LV-3023, direcció La Donzell, i la LV-3021 sentit Tudela de Segre i Seró, mitjançant carrils centrals de girs a esquerres.

Com actuacions complementàries, es netejaran les cunetes, es faran obres de drenatge transversal i es millorarà la senyalització vertical i horitzontal, així com les barreres de seguretat.

Altres millores a la C-14

A banda d’aquesta actuació, de la qual ara es licita el projecte constructiu, el DPTOP té previstes diferents millores a la C-14, com la variant d’Artesa de Segre, que està en fase de redacció del projecte constructiu.

D’altra banda, s’estan executant les obres del desdoblament del tram de Reus i Alcover. Així mateix, s’està redactant l’estudi informatiu de la variant de Ponts i està en fase d’informació pública la variant de Tàrrega.