El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat els treballs de millora de la connexió del ramal de sortida de la C-32 a Premià de Dalt amb la carretera BV-5053, amb una inversió d'1,7 MEUR. Aquesta obra permetrà remodelar l'actual intersecció en forma de "T" mitjançant la incorporació d'una nova rotonda. Es preveu que les obres tinguin una durada de 5 mesos.



Els treballs s’iniciaran amb les tasques prèvies de desbrossada, localització de serveis i senyalització vertical i horitzontal de l’obra. Aquestes actuacions, de moment, no comportaran restriccions en el trànsit.

Millores en la seguretat viària

L’actual sortida cap als municipis de Vilassar de Dalt, Premià de Dalt, Premià de Mar i Cabrils de l’autopista C-32 té, a continuació de les casetes de peatge, un encreuament en forma de “T” amb la carretera BV-5023. A poca distància d’aquesta intersecció, hi ha una rotonda el·líptica d’accés a un parc aquàtic que registra un alt volum de trànsit a l’època estival.

La Generalitat, amb l’execució de les obres que avui comencen, substitueix l’actual intersecció per una rotonda amb l’objectiu d’incrementar la seguretat i fluïdesa viàries en aquesta zona.

Així mateix, també es milloren les entrades i sortides de l’autopista mitjançant la incorporació de carrils segregats per als moviments a la dreta. El conjunt de l’obra està previst que es dugui a terme en 5 mesos i suposarà una inversió d’1,7 MEUR.

La nova rotonda tindrà 56 metres de diàmetre i una calçada anular de 8 metres, formada per dos carrils de 4 metres d’amplada. Aquest giratori comptarà amb tres ramals d’accés i connectarà amb l’actual rotonda ovalada situada a l’inici del nucli urbà de Premià de Dalt.

En el tram entre ambdues rotondes, s’eixamplarà la carretera, que passarà de dos a quatre carrils. Els sentits de circulació estaran separats per una mitjana de 3 metres.

Les obres comprenen també la pavimentació, l’enjardinament de l’espai urbà, la il·luminació de la rotonda i dels nous ramals, així com la millora del drenatge i la renovació de la senyalització i les barreres de seguretat.

Aquesta actuació s’emmarca en un conveni entre la Generalitat, la Diputació de Barcelona, la concessionària de l’autopista C-32 (Acesa) i els Ajuntaments de Premià de Dalt, Cabrils, Premià de Mar i Vilassar de Dalt.