El Diari Oficial de la Generalitat publica l'anunci pel qual el Departament de Política Territorial i Obres Públiques licita la redacció del projecte constructiu del condicionament de la carretera GI-400, entre la collada de Toses i Alp. Aquesta actuació té com a objectiu millorar la seguretat i les condicions per a la circulació al llarg dels 18,6 quilòmetres del trajecte, amb una inversió d'11,2 MEUR. Els treballs permetran la millora del ferm, el drenatge, la senyalització i les barreres de seguretat d'aquesta carretera.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha iniciat la licitació de la redacció del projecte constructiu del condicionament de la carretera GI-400 al llarg dels 18,6 quilòmetres del seu recorregut entre Alp i la Collada de Toses. El pressupost de la redacció del projecte és d’uns 330.000 euros.

Es preveu que la redacció s’adjudiqui el març vinent i que estigui enllestida durant l’estiu, per tal d’iniciar seguidament l’execució de les obres corresponents, amb una inversió d’11,2 MEUR.

Descripció de les obres

Les obres consistiran principalment en la renovació del paviment de la GI-400 entre la collada de Toses i Alp. Juntament amb aquesta actuació, es preveu la millora del drenatge longitudinal (cunetes), la senyalització i els elements de seguretat viària.

 En concret, el projecte que ara es licita determinarà aspectes com els gruixos de reforçament del ferm, les zones que han de rebre un tractament específic i de quin tipus o la pavimentació dels 5 primers metres dels camins públics que accedeixen a la carretera. Respecte de la millora del drenatge, es preveuen tasques com la neteja, reparació i formació de cunetes, passos salvacunetes i altres elements. Finalment, les obres es completaran amb la renovació de la senyalització vertical i horitzontal i la instal·lació de noves barreres de seguretat.