El secretari per a la Mobilitat, del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal, i el regidor president de la Comissió de Seguretat i Mobilitat, de l'Ajuntament de Barcelona, Ferran Julián, han signat un conveni per tal de rehabilitar l'estació d'autobusos de Barcelona - Sant Andreu Arenal. La millora d'aquesta estació suposarà per part del DPTOP, una inversió aproximada de 197.000 euros. Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona es farà càrrec de la gestió i el manteniment de l'estació. Es preveu que els treballs comencin el primer trimestre de 2007 i tinguin una durada de 4 mesos.

Mitjançant aquest conveni, el DPTOP s’encarregarà de portar a terme aquesta actuació de rehabilitació de l’estació d’autobusos de Barcelona – Sant Andreu Arenal, amb una inversió de 197.000 euros. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona, serà l’encarregat de portar la gestió i l’explotació de l’estació, ja sigui directament o mitjançant tercers i es comprometrà a assegurar el correcte funcionament, conservació i manteniment de l’estació.

Aquestes actuacions requereixen de l’esforç conjunt d’ambdues administracions, per la qual cosa mitjançant aquest conveni s’estableix el marc de col·laboració necessari per garantir que es duguin a terme amb uns nivells òptims de celeritat i eficàcia. Aquest conveni, preveu crear una comissió de seguiment formada per un representant de cadascuna de les parts.

La rehabilitació de l’estació inclou la impermeabilització i reparació de la coberta de formigó de les marquesines, el repintat dels pilars de formigó que la suporten, la reparació d’un d’aquests pilars, la neteja i protecció de baixants d’aigües pluvials, l’arranjament del paviment a la zona de vianants i la col·locació d’una nova il·luminació exterior.

L’estació de Sant Andreu Arenal compta amb 13 andanes limitades per dues marquesines al costat de l’estació de RENFE. Diàriament hi circulen, aproximadament, una mitjana de 18.000 passatgers.