El Departament de Política Territorial i Obres Públiques i els alcaldes de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Vilafranca del Penedès i Barcelona, així com alcaldes del Baix Llobregat han demanat una reunió amb el Ministeri de Foment per aclarir les causes de les darreres incidències produïdes a les línies C2, C4 i C7 de la xarxa de Rodalies a l'entorn d'aquestes poblacions.

El DPTOP i els alcaldes també han demanat al Ministeri de Foment explicacions sobre les solucions adoptades per pal·liar aquestes incidències i el funcionament del sistema d’informació i transport alternatiu que s’ha dut a terme aquests dies.

D’altra banda, el DPTOP ha reclamat convocar la Comissió de seguiment del funcionament de rodalies per tal de reimpulsar, accelerar i potenciar les inversions i les mesures previstes en el pla de xoc que està desenvolupant el Ministeri de Foment per reduir al màxim les incidències que es produeixen i evitar les situacions que s’han reiterat aquesta setmana.

Des de DPTOP, s’insisteix en l’acceleració de les obres de les vies i les catenàries, així com en l’arribada de nous trens.