El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha finalitzat avui l'execució de la quarta fase de les obres per a la millora dels revolts i la pavimentació de diversos trams de les carreteres T-702 i T-712 al Priorat. Les obres, que van començar a finals de l'any 2005, han suposat una inversió de 2,2 MEUR i han tingut com a objectiu ampliar el radi dels revolts més tancats i millorar la seguretat viària del trànsit de la zona.

L’accidentada orografia del Priorat fa que les carreteres que travessin aquesta comarca es caracteritzin per ser estretes i tenir nombrosos revolts. Per tal de minimitzar aquests inconvenients i incrementar la seguretat en la circulació, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques porta a terme un seguit d’actuacions de millora puntual dels trams de carreteres amb revolts més pronunciats.

En aquesta quarta fase, s’han millorat 8 trams que sumen un total de 2 quilòmetres de la carretera T-702, entre la Vilella Alta i la Bisbal de Falset, i uns 0,6 quilòmetres de la carretera T-712, entre el Lloar i Gratallops. Aquesta millora també beneficiarà els municipis de la Vilella Baixa i Cabacés.

En concret, aquests trams s’han eixamplat dels 5 metres que tenien anteriorment fins assolir els 6 metres (3 metres cada carril) amb sobreamples als revolts afectats. Aquesta actuació ha permès suavitzar un total de 18 revolts.

Les actuacions de millora de carreteres fetes pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques en les tres primeres fases es van desenvolupar durant el període 2000-2004 i van abastar uns 50 quilòmetres amb una millora de les zones de revolts o amb la renovació del paviment i senyalització dels trams situats entre els diferents revolts tractats.

Altres millores previstes al Priorat

Actualment s’està redactant l’estudi informatiu del condicionament de la carretera C-242, des d’Alforja a Ulldemolins i des d’Ulldemolins fins al límit amb les Garrigues i la Granadella. En la mateixa situació es troba el projecte de condicionament de la carretera que va des del Coll d’Albarca a Prades. Es preveu iniciar el tràmit d’informació pública d’aquestes actuacions durant aquest mateix any.