El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat, a través de l’empresa pública GISA, les obres de dos projectes de millora del transport públic, per un import total de 2,2 MEUR. Aquestes actuacions consisteixen en la instal·lació d’un sistema de tancament automatitzat d’andanes a les estacions de la línia 11 del metro de Barcelona i la col·locació de noves marquesines d’autobús a 9 poblacions d’arreu de Catalunya.

Millora a la línia 11 del metro de Barcelona        1,4 MEUR

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat els treballs d’instal·lació i posada en marxa d’un sistema de tancament automatitzat d’andanes per a les estacions del metro lleuger de la línia 11 de Barcelona Casa de l’Aigua, Torre Baró, Ciutat Meridiana i Can Cuiàs. Aquesta actuació suposarà una millora notable en la seguretat a les andanes i permetrà, conjuntament amb el sistema de senyalització ferroviària que s’està implantant, la conducció automàtica de trens a la línia 11 del metro de Barcelona. Les obres començaran en breu i tindran un termini d’execució de 7 mesos.

El sistema estarà integrat en una façana de tancament, formada pels elements següents:

- El sistema de tancament d’andanes, que inclourà la franja de portes, de 2 metres d’alçada, on s’integraran aquests tipus de mòduls: mòdul de portes lliscants, mòdul de portes d’emergència, mòduls de panells fixos i mòduls de portes d’accés a via, en aquelles estacions que així ho requereixin. Tots els panells estaran formats per un marc metàl·lic amb un vidre que ocuparà tota l’alçada i amplada del mòdul, per tal d’augmentar el grau de confort dels passatgers a l’andana.

- La franja de mecanismes i senyalització per sobre de les portes al llarg de tota l’andana, que contindrà, en el seu interior, tots els mecanismes, dispositius i equips associats a la funcionalitat dels diferents mòduls. Per la cara exterior hi haurà la senyalització visual, acústica i lluminosa.

- L’estructura metàl·lica de la façana, fixada a l’estació en la seva part inferior. En la part superior, quedarà oberta.

Instal·lació de 9 punts bus             847.000 euros

El DPTOP ha adjudicat les obres corresponents a la implantació de 9 punts bus a tot Catalunya, en concret, a les poblacions de Deltebre, l’Hospitalet de l’Infant, Torredembarra, Empuriabrava, Barcelona, Sant Sadurní d’Anoia, Artés, Cardona i Cubelles. L’actuació consisteix en la col·locació d’una marquesina d’unes dimensions superiors a les estàndards per acollir una parada d’autobusos de forma que l’usuari gaudeixi d’un espai d’espera còmode i resguardat.

El tipus de marquesina que s’instal·larà varia en funció de les necessitats de cada emplaçament. Així, als punts bus de Cubelles, Artés, Barcelona, Torredembarra i Empuriabrava la marquesina tindrà 13 metres de llargada total i seient per a 12 persones; a Deltebre es col·locarà una marquesina de 10 metres de i seient per a 8 persones i a Sant Sadurní d’Anoia, Cardona i L’Hospitalet de l’Infant aquesta estructura tindrà 7 metres de llargada i seient per a 4 persones. En tots els casos, la marquesina tindrà 2 metres d’amplada i 2’5 d’alçada.