El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) ha impulsat aquesta setmana els enllaços aeris de Barcelona amb Singapur durant la visita a aquest país asiàtic. Durant l'estada el CDRA ha realitzat diferents reunions i visites amb l'objectiu de potenciar les oportunitats per al turisme, els negocis i la càrrega aèria que ofereix el vol Barcelona-Singapur operat per Singapore Airlines tres cops per setmana des del passat mes de juny.

El CDRA, que està integrat per la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Aena, ha estat treballant a Singapur aquesta setmana per potenciar la col·laboració amb aquest país. Entre les activitats que ha dut a terme destaquen la trobada amb empresaris catalans a Singapur coordinada pel Consorci de Promoció Comercial de Catalunya (COPCA) que pretenia fomentar els contactes bilaterals i crear un networking entre les empreses, un seminari empresarial d’inversions coordinat per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç, i un seminari de càrrega aèria coordinat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, CLASA i la Cambra de Comerç.

El CDRA també s’ha entrevistat amb el vicepresident de Singapore Airlines i president de Singapore Airlines Cargo, Cheng Eng Huang, a qui se li ha transmès la voluntat de les autoritats catalanes per consolidar i incrementar les freqüències de vols entre Barcelona i Singapur. També es van explorar les oportunitats d’aquest enllaç per incrementar els fluxos de càrrega aèria entre els dos països. La visita a l’aeroport de Changi (Singapur) i a les instal·lacions de Singapore Airlines, per conèixer els plans d’expansió i les infraestructures actuals de l’aeroport, així com els serveis que ofereix Singapore Airlines, ha estat un altre dels punts bàsics d’aquesta estada.

Per altra banda, el president del CDRA, Manel Nadal, es va entrevistar amb el secretari del Ministeri de Transports del Govern de Singapur, Choi Shing Kwok. Durant la trobada van treballar sobre aspectes relacionats amb el transport aeri i marítim i sobre el transport públic.

Per últim, el CDRA va celebrar un workshop sobre transport aeri de productes industrials i peribles. El principal objectiu d’aquest workshop ha estat presentar al sector logístic de Singapur l’aeroport de Barcelona i el seu Centre de Càrrega, així com fomentar els contactes bilaterals i les relacions comercials entre ambdues àrees.

L’acte, que va comptar amb una àmplia participació d’empreses del sector logístic i agències transitàries de Singapur, es va iniciar amb una conferència on van participar responsables de càrrega aèria de Singapore Airlines, així com autoritats catalanes, representants de les institucions que conformen el CDRA, Ateia (Associació de Transitaris de Barcelona) i la Duana de Barcelona.

Un cop finalitzada la conferència es van dur a terme agendes de reunions entre les empreses transitàries catalanes que formen part de la delegació i empreses de Singapur, organitzades prèviament per l’oficina que el COPCA (Consorci de Promoció Comercial de Catalunya) té a aquest país.