El Pla estarà enllestit en dos mesos i contemplarà un programa d’actuacions i un calendari de redacció dels projectes.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, s’ha reunit amb els alcaldes de Viladecans, Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat per avaluar els projectes de transport públic, metro i tramvia que afecten les comunicacions i la mobilitat interna del Baix Llobregat i la relació d’aquest territori amb la ciutat de Barcelona. En aquesta reunió s’ha tractat especialment el projecte de la futura línia de metro L12.

En aquest sentit, el Departament de PTOP i els alcaldes han acordat consensuar un pla global que integri els diferents projectes de tren, tramvia i metro, que garantirà una oferta de transport públic a cadascun d’aquests municipis. Aquets pla contemplarà un programa d’actuacions i un calendari de redacció dels projectes que es farà públic abans de dos mesos.

Aquesta planificació acabarà amb una situació d’indefinició heretada d’un Pla Director d’Infraestructures que no concretava els projectes ni explicitava les seves dotacions pressupostàries.