El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries participarà entre els dies 29 d’abril i 3 de maig a la fira Arabian Travel Market, una de les més importants a nivell mundial de la indústria turística. D’aquesta manera, el Comitè es posarà en contacte amb les companyies aèries més importants de l’àrea i promourà les oportunitats de mercat que ofereix l’aeroport de Barcelona per a l’obertura de noves rutes amb l’objectiu d’aconseguir nous vols transcontinentals que connectin el Prat amb l’Orient Mitjà.
El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), constituït a principis del 2005 per la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Aena, hi tindrà una important participació.

Diversos representants del CDRA visitaran a Dubai les seus de les companyies aèries més importants de l’Orient Mitjà, d’entre les quals destaca Emirates, amb l’objectiu d’impulsar la posada en marxa d’enllaços aeris directes entre Barcelona i Dubai. Emirates és una de les principals companyies de la regió i la que transporta un volum més important de passatgers; a més, el fet que sigui un dels principals clients del nou model d’aeronau A-380 d’Airbus la converteix actualment en una de les companyies amb més potencial i amb uns plans d’expansió de flota més significatius. Així mateix, durant la seva estada a Dubai els representants del CDRA visitaran la fira Arabian Travel Market amb l’objectiu d’establir contactes amb les aerolínies presents. Precisament una de les accions més importants organitzades pel CDRA és la celebració d’un seminari-sopar el dia 2 de maig, adreçat principalment a les companyies aèries que participen a la fira i on es farà una presentació de les oportunitats de mercat que ofereix l’aeroport de Barcelona per a l’obertura de noves rutes.

Durant el viatge, els membres del CDRA faran també una extensió a Qatar per visitar la principal companyia aèria del país, Qatar Airways, a fi d’analitzar conjuntament la possibilitat d’establir una ruta directa entre Barcelona i Doha. Des de fa uns mesos aquesta companyia opera vols directes a Espanya, concretament a Madrid, i podria estar interessada en ampliar els seus vols a Barcelona. El CDRA considera l’Orient Mitjà una àrea de gran importància estratègica per establir-hi vols directes des de l’aeroport de Barcelona, entre d’altres raons, per l’ampli ventall de connexions que ofereixen els principals hubs d’aquesta regió cap a d’altres destinacions d’Àsia. A més, la posada en marxa de noves rutes directes contribuiria a estimular encara més el mercat i a incrementar-se el tràfic actual existent entre ambdues zones.