Demà, 1 de febrer, entra en vigor la gratuïtat per a usuaris habituals dels peatges del Túnel del Cadí, l'accés de Mollet del Vallès (C-33), l'accés d'Alella (C-32) i de les Fonts (C-16) entre Barcelona i Terrassa.

Noves bonificacions

Demà, 1 de febrer, a partir de les 0 hores, entren en vigor els nous descomptes per a usuaris habituals dels peatges del Túnel del Cadí, l’accés de Mollet del Vallès (C-33), l’accés d’Alella (C-32) i de les Fonts (C-16) entre Barcelona i Terrassa, que el Govern va aprovar el desembre passat.

Així, la Generalitat dóna un nou pas en l’homogeneïtzació de tarifes dels peatges i la millora de les condicions per al trànsit, en especial en els casos de mobilitat obligada. Aquesta iniciativa s’emmarca en les conclusions aprovades pel Grup de Treball per a la reordenació dels peatges a Catalunya i en els objectius que inversions en matèria d’infraestructures estableix l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

 Les bonificacions que demà entren en vigor són les següents:

Túnel del Cadí: per a les persones residents en qualsevol municipi de les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà i la Cerdanya, s’amplia al 100% el descompte del 50% de què fins ara gaudien.

Accés de Mollet del Vallès (C-33, Barcelona - Montmeló): els usuaris de l’accés de Mollet del Vallès de la C-33 Barcelona – Montmeló podran tenir descomptes sense un requisit mínim de trànsits mensuals, que era de 8 fins al moment. De dilluns a dissabtes no festius, aquest peatge serà gratuït i els diumenges i dies festius, s’aplicarà un descompte del 48,5%. Aquests descomptes aprovats pel Govern de la Generalitat per a la part del peatge corresponent al subtram de la seva titularitat, seran els mateixos per a la part del peatge corresponent al subtram titularitat de l’Estat, arran del conveni que han subscrit recentment el Ministeri de Foment i la concessionària d’aquesta autopista.

Accés d’Alella (C-32, tram Montgat - Mataró): serà gratuït aquest peatge per als vehicles lleugers, en els seus moviments origen i destí a Barcelona. Aquesta bonificació serà aplicable als usuaris habituals a partir de vuit trànsits, de dilluns a divendres no festius.

Accés de les Fonts (C-16, tram Sant Cugat del Vallès - Terrassa): el peatge serà gratuït des del primer viatge i s’amplien els itineraris bonificats a tots aquells d’origen i destí Barcelona, amb l’objectiu d’afavorir els usuaris per raons de mobilitat local obligada. D’altra banda, s’amplia l’abast de la bonificació, que s’aplicarà durant tota la setmana –fins ara s’aplicava de dilluns a dissabte.

Requisits del sistema

Aquests són els requisits per a ser beneficiari dels nous descomptes: Túnel del Cadí: se’n podran beneficar tots aquells usuaris que estiguin empadronats en algun municipi del Berguedà, la Cerdanya o l’Alt Urgell. El pagament s’efectuarà mitjançant el sistema teletac o qualsevol altre sistema de pagament dinàmic, targeta de crèdit o dèbit, amb domiciliació en oficines autoritzades d’aquestes comarques.

Accessos de Mollet del Vallès i Alella i el peatge de les Fonts: els descomptes són independents de la residència habitual dels usuaris. Cal utilitzar com a modalitat de pagament el sistema teletac, amb domiciliació a oficines autoritzades situades en els municipis següents, en relació a la funcionalitat i mobilitat de cada peatge.

Mollet del Vallès (C-33): Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Castellterçol i Vilanova del Vallès

Alella (C-32): Si l’usuari no disposa de teletac, serà necessari tenir domiciliats els pagaments en oficines autoritzades de les poblacions d’Alella, Teià, el Masnou i Tiana.

Les Fonts (C-16): Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès