Avui han començat les obres per a millorar l'accessibilitat des de la C-59 a cinc polígons als termes de Santa Perpètua de Mogoda i Palau-solità i Plegamans, que suposaran una inversió de 7,7 MEUR. Els treballs consistiran principalment en la construcció d'un enllaç a diferent nivell a la C-59 i en l'ampliació de la carretera. Es preveu que les obres tinguin un termini de 12 mesos.

Les obres que ara comencen tenen com a objectiu millorar l’accés des de la carretera C-59 als polígons industrials Can Bernades-Subirà (Urvasa), la Torre del Rector (Can Roca), Ca n’Oller i la Creueta, al terme de Santa Perpètua de Mogoda, i Riera de Caldes, de Palau-solità i Plegamans, mitjançant la construcció d’un nou enllaç i l’ampliació de la carretera.

Aquesta actuació comportarà una millora significativa en la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit a la C-59 en aquesta zona ja que permetrà eliminar la parada i el gir a l’esquerra que actualment han de fer els vehicles que volen accedir al sector industrial.

Les primeres tasques que es duran a terme corresponen a la desbrossada dels terrenys i la preparació dels desviaments de trànsit, que es faran efectius després de Setmana Santa.

Característiques de les obres

Els treballs consisteixen principalment en la construcció d’un nou enllaç format per un pas inferior sota la C-59 per tal de permetre els moviments d’entrada a la zona industrial del trànsit procedent de Barcelona i un ramal d’incorporació des d’aquest sector a la carretera en direcció a Barcelona.

El projecte també preveu la formació d’un tercer carril de trenat, d’uns 500 metres de longitud, en ambdós sentits de la circulació, entre el nou enllaç als polígons i l’enllaç amb l’AP-7, tram que compta actualment amb dos carrils per sentit.

Així mateix, les obres inclouran el desdoblament del tram de la C-59 al llarg de 800 metres, des del nou accés als polígons fins a l’accés sud de Palau-solità i Plegamans, tram que actualment té un únic carril per sentit. El desdoblament comportarà l’ampliació de la passarel·la de vianants que hi ha actualment en aquest tram per tal d’adaptar-la a l’amplada del nou tram desdoblat.

D’altra banda, s’habilitarà una parada d’autobús de la línia Caldes de Montbui – Barcelona en el sentit Caldes de Montbui separada del tronc de la carretera, que substituirà l’actual apartador i permetrà millorar la seguretat en els moviments de viatgers i vehicles.

Finalment, l’actuació es completarà amb la millora del drenatge i la senyalització de la carretera, i amb l’aplicació de les mesures ambientals, com l’estesa de terra vegetal i la hidrosembra de talussos.

Aquestes obres s’emmarquen en un conveni de col·laboració entre el DPTOP, l’Incasol, i els polígons Can Bernades-Subirà (Urvasa), la Torre del Rector (Can Roca), Ca n’Oller, la Creueta i Riera de Caldes.