Aquest matí s'ha iniciat el procés d'enderroc d'un habitatge unifamiliar aïllat, construït sense llicència en sòl no urbanitzable forestal a la Serra de Borja, dins el municipi de Pratdip. Aquesta actuació restaura la legislació urbanística a la zona alhora que suposa una notable millora paisatgística.

L’expedient relatiu a aquesta finca es va resoldre per part del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, el maig del 2004, en constatar-se la situació irregular i ordenant als interessats que en el termini de dos mesos enderroquessin l’habitatge.

Atès que els interessats no van interposar cap recurs contenciós administratiu ni van iniciar l’enderroc dins el termini atorgat, el DPTOP els va advertir que iniciaria les actuacions per enderrocar l’habitatge.

Desprès d’haver obtingut les preceptives autoritzacions judicials d’entrada a domicili, tant en relació a l’habitatge que s’ha de procedir a enderrocar com en relació amb uns altres propietaris d’un camí d’accés a l’esmentat habitatge, es va emplaçar el dia 14 de desembre de 2006 com a data a partir de la qual es procediria a executar l’enderroc, davant de l’incompliment del propietari. Així, finalment, aquest matí s’han iniciat els preparatius previs per posteriorment dur a terme el procés d’enderroc.

D’altra banda, pel que fa al procediment sancionador, l’abril del 2005, es va imposar una sanció de 224.582 euros que no ha estat recorreguda i que actualment està en via executiva per garantir el seu cobrament.