El Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera ha organitzat una sèrie de visites d’educació ambiental guiades i gratuïtes per als escolars de secundaria de la demarcació de Girona. Aquestes visites es realitzen  amb  motiu del 20 anys de protecció d’aquest espai natural.

Per al curs escolar 2006-2007, el paratge natural ofereix als instituts d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), la possibilitat que els alumnes dels cursos de 1r i 2n descobreixin l’Albera mitjançant visites guiades gratuïtes a l’exposició permanent  del centre d’interpretació. Aquesta visita guiada, de dues hores de durada, permetrà els alumnes introduir-se en la realitat del patrimoni natural, arquitectònic i humà d’aquest espai natural, a partir dels plafons i audiovisuals de l’exposició, així com de les explicacions dels/de les educadors/es ambientals. Com a suport pedagògic a la visita cada alumne disposarà de la guia didàctica Descobreix l’Albera que conté explicacions teòriques i exercicis pràctics, la qual ha estat editada per a l’ocasió.

Aquest any  es compleixen els 20 anys de la declaració del Paratge natural d’Interès Nacional de l’Albera. Dins els actes i les activitats organitzats per a la commemoració d’aquest 20è aniversari, el paratge natural vol acostar als alumnes de secundària de les escoles de la demarcació de Girona, la diversitat i riquesa d’aquest singular espai natural de la comarca de l’Alt Empordà, mitjançant l’exposició permanent existent al Centre d’Informació i Interpretació de l’Albera situat a la Jonquera.