Dimecres es podria arribar als 29 graus de màxima a Lleida i a l'interior de les comarques del nord-est


L’arribada d’una massa d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica farà que les temperatures pugin durant els propers dies. L’ascens serà sobretot a partir de dimecres, 25 d’octubre, i fins al cap de setmana. Les temperatures del migdia seran en algunes zones més pròpies de l’estiu que no pas de la tardor.

En els següents mapes es pot veure l’evolució de la previsió de la temperatura a uns 1.500 metres d’alçada (850 hPa) entre la matinada de dimecres i la de dijous. Es pot observar com la massa d’aire més càlid (colors vermells) s’apropa a les nostres latituds:

A la darrera imatge es pot apreciar com la temperatura a 1.500 metres (850 hPa) és d’uns 20 graus a la zona de Catalunya, un valor que està més de 10 graus per sobre del que és habitual en aquesta època de l’any a les nostres latituds.

Les màximes previstes per a dimecres 25 seran d’entre 19 i 24 graus al Pirineu i d’entre 23 i 28 graus a la resta, tot i que puntualment podrien arribar als 29 graus a Ponent i a l’interior de les comarques del nord-est. Les màximes més altes del Pirineu s’enregistraran a la cara nord de la serralada a causa del vent de sud-oest, que bufarà fort o molt fort als cims.

Les properes nits seran suaus, sobretot la de dijous a divendres, amb mínimes que es mouran entre 8 i 13 graus al Pirineu i Prepirineu, entre 13 i 18 graus a la depressió Central i al prelitoral, i que no baixaran dels 19 o 20 graus a punts del litoral.

Malgrat això, els valors tèrmics previstos estaran supeditats a la presència o absència de núvols. El vent també és un factor a tenir en compte, ja que si bé es preveu que bufi del sud-oest, hi haurà alguns períodes amb domini del component marítim que frenarà la pujada tèrmica especialment al litoral i al prelitoral.