Els contenidors de deixalles del municipi de Gisclareny s'han revestit amb fusta tractada per reduir-ne l'impacte visual, facilitar-ne la recollida i evitar els desplaçaments incontrolats provocats pel vent

El Parc natural del Cadí-Moixeró, a través de la seva Brigada de manteniment, ha estat duent a terme durant aquest mes de març diferents treballs de millora del paisatge al municipi de Gisclareny, que té tota la seva superfície inclosa dins aquest espai natural protegit. 

Els treballs realitzats han consistit en el revestiment amb fusta tractada dels diversos contenidors de deixalles que es troben escampats per tot el municipi, atesa l'especial estructura d'aquesta població, que no té un nucli urbà definit, sinó que els seus habitatges s'agrupen en petits nuclis o barriades separades centenars o milers de metres, i que disposen tots ells de contenidors de deixalles al costat de la carretera o pista forestal d'accés. 

Per a cadascun dels contenidors s'ha realitzat una solera de formigó per facilitar el seu desplaçament; s'han revestit amb pals de fusta tractada al seu voltant, i s'hi ha instal·lat una tanca també de fusta per evitar el desplaçament dels contenidors per causa del vent o xocs. Aquesta estructura compleix un triple objectiu: Reduir l'impacte visual dels contenidors de deixalles; facilitar la seva manipulació per part del personal que recull aquestes deixalles; i evitar els desplaçament incontrolats provocats pel vent.

Han estat revestits de fusta un total de 12 contenidors de deixalles. L'actuació s'ha completat amb una experiència pilot de repintat dels contenidors grocs i blaus de recollida selectiva d'envasos i paper respectivament, per tal de reduir el seu impacte paisatgístic, en estar situats en una zona enmig de la muntanya. Aquesta acció s'ha coordinat amb el Consell Comarcal del Berguedà i l'Ajuntament de Gisclareny, i es preveu estendre-la a altres municipis si dona bon resultat. Per facilitar el llançament dels materials als contenidors correctes, s'ha deixat una franja del color original (groc o blau) a l'entorn de la obertura dels mateixos.

Es preveu en els propers mesos realitzar una nova actuació de revestiment de contenidors de deixalles a l'entorn de la població de Josa de Cadí, situada també dins el parc natural, per tal d'ordenar l'accés a la població i els diferents contenidors situats al peu del poble. Cal recordar que el desembre de 2006 la Brigada del parc ja va revestir de fusta els contenidors de deixalles i de reciclatge situats al Coll de Port, dins el mateix municipi de Josa-Tuixent. 

També durant l'any 2006 s'han revestit contenidors al Torrent de Cerc, Mirador de la Traba, Font Major i Coll de la Dent, situats tots a la carretera de Tuixent a La Seu d'Urgell, en el municipi de La Vansa.