El consistori de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) substituirà la simbologia franquista en els habitatges de protecció oficial després d’haver-ho aprovat en la sessió plenària del passat 16 de gener i d’haver-se afegit a la campanya per eliminar vestigis feixistes que promou Adigsa. Aquesta empresa del Departament de Medi Ambient i Habitatge fa el manteniment i la rehabilitació del parc d’habitatge públic de la Generalitat.

La campanya ha comptat fins ara amb el suport de 53 ajuntaments. Del Vallès Occidental, s’hi han adherit: Castellar del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac, Sabadell, Sant Cugat del Vallès i Terrassa. Per la seva banda, al Vallès Oriental, s’eliminaran les plaques de Sant Celoni, la Garriga i Martorelles. Adigsa s’encarrega de lliurar la nova placa i, contra factura, ingressa l’import pressupostat mitjançant transferència bancària.

Acord parlamentari de 2004

El Parlament de Catalunya va acordar el 13 d’octubre de 2004 iniciar una campanya amb l’objectiu d’eliminar els símbols feixistes dels edificis de protecció oficial construïts per promotors privats durant la dictadura de Franco. La campanya d’adhesió s’ha perllongat fins al 30 d’abril.