El 30 de març es van alliberar 63 tortugues mediterrànies (Testudo hermanni hermanni) al sector sud-oest del Parc Natural de la Serra de Montsant. Aquest va ser el primer dels alliberaments previstos per aquest 2007, dins del conjunt d’accions programades en el projecte de reintroducció de l’espècie al Parc Natural, iniciat a mitjans de 2005. 

En aquesta ocasió, personal del Parc, representants de les institucions locals i ciutadans del territori del Montsant van formar un grup multidisciplinar que va donar suport als treballs realitzats fins ara per retornar les tortugues al Montsant.

La iniciativa de participació directa de la ciutadania en la fase final d’un procés de recuperació de tortugues mediterrànies no s’havia dut a terme mai. L’acció va ser un exemple clar de vinculació participativa de la gent del territori en la conservació  d’una espècie protegida en perill d’extinció. L’experiència serà repetida en els propers alliberaments que es faran durant l’any 2007. Fins a dia d’avui s’han reintroduït 257 exemplars de tortuga Mediterrània al Parc Natural de la Serra de Montsant.