El pont de l’1 de maig ha estat passat per aigua, amb pluja abundant a gran part de Catalunya. Després d’una curta pausa, la pluja tornarà a ser general de cara a dijous.

Des de dissabte 28 d’abril a dimarts 1 de maig la pluja ha afectat la totalitat de Catalunya. En conjunt han estat precipitacions moderades, però també s’han enregistrat nombroses tempestes d’intensitat forta i acompanyades de calamarsa. Fins i tot s’ha observat alguna mànega enfront de la costa central, com és el cas de dimarts a Vilanova i la Geltrú.

Els valors de pluja de més de 50 mm caiguts al llarg dels dies 28, 29, 30 d’abril i 1 de maig, enregistrats amb les estacions meteorològiques automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya han estat els següents:

(document annex)  

Tot seguit presentem un mapa amb la distribució de precipitació de tot l’episodi a Catalunya. Es pot veure com la pluja ha estat general però de distribució irregular (la llegenda correspon a la quantitat de pluja en mm).

Un altre fet destacat del primer de maig ha estat la cota de neu, que degut a l’aire fred existent en alçada, ha baixat fins els 1000 metres a la Val d’Aran i a la Cerdanya. És per  sobre dels 2000 metres, però, on s’han acumulat gruixos destacats de neu, en alguns casos de més de 30 cm com per exemple a Ulldeter (2100 m).

La previsió pels propers dies indica un nou episodi de precipitacions. De cara a la tarda de dimecres es preveuen alguns ruixats dispersos a punts de muntanya, localment amb tempesta, que donaran pas a un dijous marcat per la pluja general, amb quantitats acumulades previstes de més de 50 mm en alguns punts. Divendres serà un dia variable, amb xàfecs i tempestes a qualsevol lloc, localment acompanyats de calamarsa.

Més informació a www.meteo.cat