El director general d’Habitatge, Joaquim Gascó, i l’alcalde de Tàrrega, Joan Amezaga, han fet públic aquesta tarda el projecte que s’està duent a terme a l’edifici de l’antiga Farinera Balcells, on es construiran 55 habitatges amb protecció oficial per a joves. L’inici d’obres està previst per a començaments del 2008. 

La Farinera Balcells és un edificació que s’inclou en el catàleg de Protecció del Patrimoni de Tàrrega, que correspon al modernisme industrial. En la realització d’aquesta edificació es preveu la reutilització de l’edifici de manera que en la part que correspon a l’accés des de l’actual carrer, l’Ajuntament en preveu la rehabilitació com a ús cultural. I en la resta de l’edificació, la part més emblemàtica, la direcció general d’Habitatge, a través de l’Institut Català del Sòl, construirà uns 55 habitatges dotacionals  per a joves. 

Els habitatges dotacionals  seran habitatges amb protecció oficial de lloguer per a joves amb caràcter rotatori, per facilitar la seva emancipació.  Els 55 habitatges es distribueixen en: 4 habitatges de 2 dormitoris, d’aproximadament 50 m2 de superfície útil i 51 habitatges d’1 dormitori, d’aproximadament 40 m2 de superfície útil. 

L’actuació deriva d’un conveni signat el 26 de gener de 2006 entre el Departament de Medi Ambient i Habitatge i l’Ajuntament de Tàrrega. 

L’arquitecta redactora del projecte, que va guanyar el concurs corresponent, és Pepita Teixidor. 

El desenvolupament del projecte ha requerit la realització d’estudis acurats sobre l'estabilitat de l'estructura i fonaments de l’edifici, així com d’un aixecament topogràfic precís de l’edifici.