Entre dijous i dissabte es preveu un episodi de pluja general, que podrà acumular quantitats de més de 100 mm a punts de la meitat est i de la resta del litoral i del Prelitoral

Un nou temporal de pluja afectarà la totalitat de Catalunya a partir del dijous 12 i fins al dissabte 14 d’abril. La formació d’una depressió centrada a la zona de les illes Balears impulsarà vent de gregal i llevant de llarg recorregut marítim que portarà pluja arreu del país. 

Al llarg del matí de dijous la pluja s’estendrà de sud a nord, i de cara a la tarda ja afectarà qualsevol punt de Catalunya. Divendres i dissabte s’esperen precipitacions generals i continuades arreu. La intensitat serà moderada i les quantitats acumulades podran superar els 50 mm en 24 hores a qualsevol lloc, i fins i tot els 100 mm en 24 hores a punts de la meitat est de Catalunya i de la resta del litoral i del Prelitoral, on s’enregistraran els valors més destacats de pluja. La cota de neu pujarà fins als 2.400 metres, i per sobre d’aquest llindar es podrà acumular més de mig metre de neu nova, especialment al Pirineu i Prepirineu oriental. 

El vent de gregal i llevant bufarà fort o molt fort a partir de dijous a la nit, i provocarà un notable temporal marítim, amb forta maror i maregassa a tota la costa. 

La previsió indica que, tot i que no farà net del tot, el temporal perdrà força a partir de dissabte a la tarda. 

A causa d’aquesta situació el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís de situació meteorològica de risc per pluja. 

Més informació a www.meteo.cat