La xarxa regional d'Aigües Ter-Llobregat s'amplia amb la dotació d'abastament dels municipis de Gelida, Castellví de Rosanes i Sant Llorenç d'Hortons (nucli de Sant Joan Samora)

ATLL prorroga el conveni de cololaboració amb el Consorci Alba-Ter

El director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Manuel Hernández, l’alcalde de Gelida, Miquel Carrillo, l’alcalde de Castellví de Rosanes, Lluís Tomàs, i l’alcalde de Sant Llorenç d’Hortons, Carles Baiget, han signat avui un conveni per a l’ampliació de la xarxa regional del sistema Ter-Llobregat als municipis de Gelida, Castellví de Rosanes i Sant Llorenç d’Hortons (nucli de Sant Joan Samora).

L’any 2000 es va signar un conveni de cooperació interadministrativa entre els ajuntaments beneficiaris i ATLL. En les circumstàncies actuals, es considera necessària l’ampliació i adequació del sistema d’abastament als municipis esmentats i la introducció de diversos elements bàsics per poder satisfer les previsions de creixement de la demanda i garantir el subministrament d’aigua. Aquestes noves actuacions consisteixen en:

• la construcció d’un ramal comú de 8,8 km, d’on sortirà una derivació cap a Sant Llorenç d’Hortons;

• la construcció d’un ramal per a Castellví de Rosanes de 3,8 km, i

• la construcció d’un ramal per a Gelida d’1,8 km.

Finançament de les actuacions

Un cop tramitat i aprovat definitivament el Projecte, ATLL licitarà, adjudicarà, contractarà i executarà les obres, i també tots els elements de telecomandament necessaris per a la integració de les noves instal•lacions a la xarxa Ter–Llobregat, i n’assumirà la direcció tècnica fins a la recepció i posada en servei.

Les obres a executar tenen un pressupost de 2.233.466,42 € (IVA exclòs), que, segons el Projecte constructiu i d’acord amb el Conveni, es distribueix entre els ajuntaments beneficiaris de les obres de la manera següent:

- Ramal de Castellví de Rosanes, equivalent a un 29,4% del total de l’obra, amb un cost estimat de 656.639,13 €

- Ramal de Gelida, equivalent a un 41,18% del total de l’obra, amb un cost estimat de 919.741,47 €

- Ramal comú i derivació de Sant Llorenç d’Hortons, equivalent a un 29,42% del total de l’obra, amb un cost estimat de 657.085,82 €.

El pressupost inclou els costos de les instal•lacions d’escomeses elèctriques, electrificació, enllumenats, actuadors i sensors, que seran dissenyades i instal•lades per ATLL d’acord amb els seus criteris de gestió de la xarxa regional.

El finançament d’aquests costos es repartirà entre els ajuntaments i la Generalitat de Catalunya, a través de l’ACA i ATLL, en les quantitats següents: l’ACA aportarà la quantitat fixa de 788.190,30 € en concepte de finançament al pressupost de les obres per a la millora de l’abastament des de la xarxa regional als municipis de Castellví de Rosanes i Gelida. ATLL aportarà 328.542,91 €, el 50% del pressupost de les obres per a la millora de l’abastament des de la xarxa regional al municipi de Sant Llorenç d’Hortons; i els ajuntaments assumiran el 50% del pressupost de les obres corresponents al seu municipi.

Les instal•lacions resultants, els béns i els drets sobre els quals aquelles s’ubiquin s’aplicaran al servei públic d’abastament d’aigua en alta a poblacions que gestiona ATLL. Paral•lelament, ATLL assumirà les tasques de seguretat, manteniment i reposició de les instal•lacions com a part de la prestació general del servei al seu càrrec.

Conveni de col•laboració entre Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i el Consorci Alba-Ter

El marc de col•laboració entre ATLL i el Consorci d’Alba-Ter segueix les línies d’actuació d’ATLL a fi de col•laborar en les iniciatives que porta a terme el Consorci als municipis de la conca  del riu Ter.

Aquest Conveni representa una renovació del ja existent, signat a l’octubre de 2005, en el qual ATLL fa una aportació econòmica de 36.000 € anuals com a suport al funcionament ordinari del Consorci.

Entre els objectius del Consorci Alba-Ter, es dóna rellevància a fomentar la sensibilització, l’educació ambiental i la recerca; endegar nous projectes i noves iniciatives orientades a conèixer, cohesionar i desenvolupar el territori que configura la conca del riu Ter, i donar suport als ajuntaments consorciats de les ribes del Ter i el Freser. Aquest Conveni possibilitarà que ATLL pugui participar, amb veu i sense vot, a les sessions de l’Assemblea General del Consorci.