Davant la millora de la situació de risc d’incendi, el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha decidit reobrir aquest matí l’accés de persones i vehicles al Parc Natural del Cap de Creus i a la zona del perímetre de protecció prioritària de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell.

Atesa la gran incidència de la tramuntana a l’Alt Empordà, els accessos al Parc Natural del Cap de Creus s’han mantingut tancats des del dia 1 d’agost.

La zona del perímetre de protecció prioritària de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell es va tancar el dia 10 d’agost a causa de les condicions d’alt risc d’incendi motivades per la baixa humitat de l’ambient, l’estat de la vegetació i la força del vent de mestral, d’uns 15 km/h acompanyat de fortes ràfegues. En aquesta zona, concretament al terme municipal de Tivissa (Ribera d’Ebre), s’han produït en els darrers dies dos incendis. El primer incendi, el dia 10, molt a prop del terme municipal de Ginestar. Aquest incendi, que va tenir 3 focus secundaris i va cremar 2,6 ha, el va originar una línia elèctrica de baixa tensió. Un segon incendi es va produir, dissabte 12, a la serra d’Almos. Aquest incendi, que va cremar 1,75 ha, es va originar presumptament pel mal estat dels frens d’un tren de mercaderies. La situació de risc en aquesta zona era molt elevada, però l’operatiu de vigilància a la zona duta a terme pels membres del cos d’Agents Rurals, la Guàrdia Civil, els Mossos d’Esquadra i els grups de vigilància de les agrupacions de Defensa Forestal ha fet que es detectessin amb rapidesa aquests focs i ha facilitat que els efectius del cos de Bombers poguessin actuar ràpidament.