Els habitatges incorporen elements d'ecoeficiència mediambiental

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través d’Adigsa, ha sortejat aquest matí nou pisos de lloguer a Can Balasch, situats al carrer de Geofred Tassio, núm. 11, de Torrelles de Llobregat. Aquesta promoció ha estat construïda per l’Institut Català del Sòl (Incasòl), i l’administra l’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge. Al sorteig, hi ha assistit el cap del Servei de Gestió Externa d’Adigsa, Marc Romeu, i l’alcaldessa de Torrelles, Glòria Matas.

Dels pisos sortejats, vuit tenen dos dormitoris i n’hi ha un d’una sola habitació. La superfície útil va dels 49 als 58 m2 i tots tenen una plaça d’aparcament vinculada a l’habitatge, al soterrani de l’edifici. Dels 9 pisos tres estan destinats a persones majors de 65 anys, i els sis restants, a menors de 35 anys. Les instal•lacions de l’edifici inclouen una xarxa separativa d’aigües fecals i pluvials i plaques per a l’aprofitament de l’energia solar per a la producció d’aigua calenta sanitària.

Per accedir a aquesta promoció, s’han presentat un total de 23 sol·licituds per als 6 pisos per a menors de 35 anys (de les quals 16 han estat admeses i 7 excloses), i 5 sol·licituds per als 3 pisos per a majors de 65 anys (tots reunien els requisits). 

L’Incasòl ja va construir a aquest municipi una altra promoció d’11 habitatges al carrer de Sant Pere, dins el Pla parcial del Raval Roig, que es va lliurar el març de 2006.