Els nous pisos formen part del pla de remodelació del barri

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través d’Adigsa, ha sortejat aquest matí 44 pisos de compra, situats al carrer Brasil del barri d’Arraona de Sabadell. Els pisos han estat construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasòl), dins del procés de remodelació del barri, i seran administrats per l’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge.

Els habitatges tenen una superfície de 70 a 84 m2. Tots disposen de tres habitacions, a excepció de dos pisos que en tenen dues. Dos dels habitatges de tres dormitoris són adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. La promoció compta també amb 46 places d’aparcament.

La promoció del carrer Brasil hi hauran un total de 132 habitatges: 66 ja es van lliurar a finals del passat mes de març, 44 s’han sortejat avui i la resta s’han de construir en un solar que ara ocupa un edifici que és en fase d’enderroc. L’arquitecte Àngel Figuerola ha construït aquesta promoció, que té un cost de 10,5 M€.

Un centenar d’habitatges previstos

A més d’aquests edificis, l’Institut Català del Sòl ha iniciat aquest any la construcció de dues promocions més. La promoció de la Illa 2 (Carrer Brasil/Tenerife) tindrà 39 habitatges i un pressupost de 3,6 M€. L’altra promoció es construirà en el barri de Can Gambús (C/ de Malta), tindrà 64 habitatges i un pressupost d’adjudicació de 5,8 M€. 

L’Incasòl està realitzant la remodelació del barri d’Arraona de Sabadell, que té habitatges afectats per patologies estructurals. La remodelació s’està executant en sis fases. En total es construiran prop de 600 nous habitatges que suposaran l’enderroc de 19 blocs. La inversió aproximada prevista és d’uns 50 M€.