El Departament de Medi Ambient i Habitatge participa en el certamen exposant les línies de construcció sostenible que impulsa la Generalitat

El conseller de Medi Ambient i Habitatge assistirà dilluns a la inauguració del Saló Internacional de la Construcció

La Salle i la UPC construeixen l'estand sostenible del Departament

L'estand, pretén ser un espai divulgatiu i un model d'edificació sostenible, dissenyat i construït per alumnes

El Departament de Medi Ambient i Habitatge serà present, un any més, a Construmat, el Saló Internacional de la Construcció que es farà des de dilluns i fins dissabte als recintes de Montjuïc i Gran Via. L’estand del Departament compta amb la peculiaritat d’haver estat concebut, de principi a fi, per alumnes d’arquitectura de La Salle-URL i la Universitat Politècnica de Catalunya.

La iniciativa, que s’ha vehiculat a través de la plataforma d’investigació “Arquitectura i Sostenibilitat PAuS”, agrupa les dues institucions universitàries i el Col•legi d’Arquitectes de Catalunya.

El contingut de l’estand estarà dedicat a la divulgació d’alternatives constructives respectuoses amb el medi ambient, mostrant exemples que ja funcionen a Europa i introduint la nova normativa que es fomenta des del Departament.

A l’hora de construir l’estand s’han tingut en compte des dels materials utilitzats, als sistemes i eines constructives. A més, les estructures estan preparades per adaptar-se a noves instal•lacions tecnològiques si en un futur fos necessari.

Una vegada finalitzat el saló, l’estand serà reutilitzat com a laboratori on s’hi faran mesures en condicions exteriors reals i prediccions del comportament mediambiental de l’edifici (anàlisi energètic, lumínic, acústic, etc).

Adigsa, empresa pública adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, també serà present a la fira. La participació d’Adigsa sorgeix de la necessitat d’explicar i sensibilitzar a tots els sectors implicats en la construcció, inclosos els usuaris, sobre la necessitat d’efectuar una rehabilitació sostenible i respectuosa amb el medi ambient, sobretot  davant la situació de canvi climàtic que s’està produint a tot el planeta.

(Adjunt us enviem el programa del Departament de Medi Ambient i Habitatge a Construmat)